Jeugdige acteurs gezocht

Vind je het leuk om te acteren? En wil je graag in een professioneel toneelstuk staan? Positief Coachen zoekt regelmatig kinderen om mee te doen!
In onze voorstellingen spelen meisjes en jongens van 7 tot 14 jaar. Momenteel gezocht: een jongen van een jaar of 11 / 12 voor de productie ‘Dat schiet lekker op zo!‘, die bereid is om in noordelijke provincies zoals Groningen en Drenthe te spelen. Meld je nu aan via het formulier onderaan deze webpagina.

Theatertour

De theatertour in Nederland langs schouwburgen is inmiddels afgerond. Positief Coachen heeft de voorstelling voor vrijwilligers bij sportclubs Wel winnen, hè! en voor ouders van jeugdleden van sportclubs En nou is het afgelopen! in totaal 300 keer gespeeld. Daar zijn meer dan 100.000 mensen op af gekomen.

Tegenwoordig trekt het theatergezelschap van Positief Coachen met haar voorstellingen langs sportkantines en scholen. Voor onze jeugdige acteurs heel leuk en leerzaam!

Drie voorstellingen

Positief Coachen speelt momenteel in Nederland drie voorstellingen:

(Daarnaast speelt ze de voorstelling voor sportclubs Wel winnen, hè! in schouwburgen in België.)

.

Acteurs

Op scholen spelen we met twee volwassen acteurs en drie jeugdige acteurs; in sportkantines met één volwassen acteur en één jeugdige acteur.
(De regisseur is Aike Dirkzwager.)

De volwasssen rollen worden afwisselend gespeeld door professionele acteurs zoals Kim Scheerder en Bas Grevelink (die onlangs een van de hoofdrollen in de musical Billy Elliot heeft gespeeld).

De rollen van de kinderen worden afwisselend ingevuld door jeugdige acteurs uit onze vier regio’s in Nederland: Noord, Zuid, Oost en West.

Jeugdrollen

In het toneelstuk komen, afhankelijk van de voorstelling, één of drie jeugdrollen voor:

  • een jongen leeftijd 8 of 9 jaar (‘Mathijs’);
  • een meisje leeftijd einde basisschool, 10 of 11 jaar (‘Anne’);
  • een jongen leeftijd begin middelbare school, 12 of 13 jaar (‘Sander’).

Met enige regelmaat zoeken we jeugdige acteurs. Momenteel zoeken we een jongen van een jaar of 11/ 12, die in noordelijke provincies zoals Groningen en Drenthe wil spelen.

Waar en hoe laat?

De uitvoeringen zijn normaalgesproken van 20.00 tot 21.15 uur. Bij een uitvoering op een school verzamelen we ter plekke om 18.00 uur; bij een uitvoering in een sportkantine om 18.45 uur.

De kinderen spelen zo veel mogelijk in hun eigen regio (Noord, Zuid, West en Oost). De locaties liggen normaalgesproken op maximaal een uur tot anderhalf uur rijden van je woonplaats. (De ouders krijgen uiteraard een reiskostenvergoeding.) Meestal spelen we niet in schoolvakanties.

Goede springplank

Kinderen die eerder mee hebben gedaan aan deze voorstellingen, hebben het ontzettend leuk gevonden en veel geleerd. Vaak hebben ze vervolgens een rol bemachtigd in andere producties (zoals Billy Elliot, The Sound of Music, Kadanza en Ciske de Rat). Of zijn ze vanuit dat soort producties naar ons toegekomen.

Ook hun ouders zijn zeer enthousiast:

.

Nick van der Stroom

Billy Elliot

Het is super leuk om in deze voorstelling te mogen spelen, ik heb er veel van geleerd. En het is heel gezellig met alle andere kinderen!” Nick is Billy Elliot gaan spelen in de gelijknamige musical.

Nick van der Stroomrol van Mathijs
Miranda van de Vathorst

“Bijzonder leuke en leerzame ervaring voor zowel kind als ouder. Top sfeer binnen een professioneel team!

Miranda van de Vathorstmoeder van Nick van der Stroom
Olaf Schot

The Sound of Music

Als je aankomt bij een theater en je ziet iedereen weer, is dat super fijn. Vanaf het eerste moment kom je in een soort familie waar iedereen elkaar helpt en steunt. Ook buiten de voorstellingen om. Je leert er ook super veel. De ervaring die ik hier heb opgedaan was heel erg fijn voor verdere audities.” Olaf is in The Sound of Music gaan spelen.

Olaf Schotrol van Sander
Nancy Schot

De voorstelling ‘Wel winnen, hè!’ was voor Olaf zijn eerste rol in een professioneel toneelstuk. Hij heeft van elk optreden genoten en wij als ouders ook. Het was voor Olaf ook een mooie springplank naar de rol van Kurt in de musical The Sound of Music.

Nancy Schotmoeder van Olaf Schot
Raoul Cloesen

Kadanza

“Positief Coachen was voor mij een ongelooflijke tijd, een tijd die ik nooit zal vergeten… Wat je allemaal meemaakt, is onbetaalbaar!”. Raoul is gaan spelen in de musical Kadanza en doet nu onder andere mee aan de Samson & Gert Kerstshow.

Raoul Cloesenrol van Mathijs
Patricia Caubergh

“Een super podiumervaring voor Raoul, met de smaak naar meer. Met super mensen naast hem op het podium. Hij heeft ervan genoten!”

Patricia Cauberghmoeder van Raoul Cloesen

Heb je interesse?

Kun je acteren en zingen, en heb je een goede uitstraling? Val je in de juiste leeftijdscategorie? Wil je, kun je en mag je van je ouders maximaal 24 keer per jaar optreden? En is een van je ouders bereid om voor het vervoer te zorgen en jou in de coulissen te helpen tijdens de voorstelling (bijvoorbeeld met omkleden)? Vraag dan aan je ouders of ze reageren! Mogelijk word je dan uitgenodigd voor de audities.

Let op!

Alleen ouders en verzorgers kunnen reageren, namens hun kind. Berichten van kinderen zelf worden niet in behandeling genomen.

En momenteel zoeken we dus een jongen van een jaar of 11/ 12 voor het noorden, dus het heeft alleen zin om te reageren als je de ouder bent van een jongen rond die leeftijd.

Over Positief Coachen

Positief Coachen is een maatschappelijk project om aan een positief klimaat bij sportclubs te werken en – met de metafoor van de sport – bij scholen.

Kijk op deze website voor meer informatie!

Ja, ik wil graag meer informatie over de audities ontvangen!

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Samen werken we aan een positief klimaat bij sportclubs en – met de metafoor van de sport – bij scholen