‘De sportvereniging van de toekomst’

De sportvereniging anno nu past niet meer bij de hedendaagse samenleving. Chronisch vrijwilligerstekort, incidenten met sporters en ouders, twee derde van de jeugd die afhaakt… Het zijn voorbeelden van de gevolgen.

Dat betekent dat we aan een positief klimaat in de sport moeten gaan werken! Daarover gaat de lezing van de stichting Positief Coachen voor sportcafé’s van gemeenten, congressen, e.d. De spreker is Ewald van Kouwen, aanvoerder van Positief Coachen.

De doelgroep

De prikkelende lezing ‘De sportvereniging van de toekomst‘ is speciaal voor lokale sportcafés, landelijke congressen, e.d.

De doelgroep zijn mensen die bij sportverenigingen actief zijn en beleidsmakers en bestuurders bij overheden, sportbedrijven en sportbonden, etc.

Opmerkelijk verhaal

Ewald houdt je een confronterende spiegel voor. Zoals we nu met onze sportende jeugd omgaan, kan echt niet meer. We zullen het roer drastisch om moeten gooien. Op weg naar de sportvereniging van de toekomst. Waarin mensen met groot plezier een taak oppakken. En waarin jeugdige sporters zich optimaal kunnen ontwikkelen, zich goed gedragen en graag willen blijven.

Bijzondere vorm

Ewald brengt zijn verhaal met veel energie en passie, en vertelt leuke anekdotes. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat hij ook theatermaker is. Hij heeft voorstellingen gegeven in schouwburgen: voor ouders en voor sportclubs  . En tegenwoordig geeft hij voorstellingen op locatie, zoals in sportkantines en op scholen.

Nieuwsgierig geworden?

Mogelijk komt de lezing ook bij jou in de buurt. Houd de uitingen van de gemeente, het sportbedrijf, de sportbond, etc. goed in de gaten.
Bekijk hier vast het filmpje waarin een lezing wordt aangekondigd (1,5 min.)!

Ben je van een organisatie en wil je de  lezing boeken? Vraag dan een vrijblijvende offerte  aan!

Over de spreker

Ewald van Kouwen is in Nederland tien jaar lang zo’n beetje iedere dag op televisie geweest als woordvoerder van de Consumentenbond.

Sinds 2009 is hij aanvoerder van Positief Coachen. Hij geeft theatervoorstellingen, voor sportclubs en voor ouders . Daar zijn 100.000 mensen op af zijn gekomen die zeer enthousiast zijn. Deze voorstellingen worden in Nederland omarmd door sportkoepel NOC*NSF en 42 sportbonden.
Tegenwoordig geeft hij voorstellingen op locaties, zoals in sportkantines (voor alle vrijwilligers en voor de ouders ) en op scholen (voor de leraren en/of de ouders).

Als gezicht van Positief Coachen geeft hij ook lezingen, zoals tijdens sportcafe’s , bij bedrijven (als fundraising) en op congressen.

Tot slot geeft hij leiding aan de professionele workshopleiders die in Nederland én Vlaanderen vervolgbijeenkomsten bij sportclubs geven, als daar een voorstelling is gespeeld.

Centrum Jeugd en Gezin gemeenten Vught-Haaren-Sint Michielsgestel

“Een lezing van Ewald van Kouwen is een belevenis. Alles uit het hoofd! We hingen aan zijn lippen. Niet alleen vanwege de sterke inhoud, maar het levert je toepasbare kennis op om te gebruiken binnen je vereniging. De lezing is sterk doordat Ewald een grote kennis van zaken heeft. Met humor en met vaart is het een boeiende lezing die je aan het denken zet.”

Annette van Huijgevoortcoördinator

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Samen werken we aan een positief klimaat bij sportclubs en – met de metafoor van de sport – bij scholen

X