Positief Coachen Vlaanderen

Positief Coachen is een maatschappelijk project om te werken aan een meer positieve cultuur in de sport. Het is in 2009 in Nederland begonnen en neemt nu ook een hoge vlucht in Vlaanderen. Neem een kijkje op deze site voor een overzicht van het aanbod. En lees hieronder over de activiteiten specifiek in Vlaanderen!

Theatertour

Theatertour

De ambitie is om in Vlaanderen een theatertour te doen langs de schouwburgen in alle grotere steden. In Nederland zijn inmiddels al 300 uitvoeringen gegeven, waar 100.000 (!) mensen op af kwamen.

De theatertour kan leiden tot projecten waar een aantal sportclubs aan meedoen, met voorstellingen / lezingen en vervolgbijeenkomsten: workshops waar mensen leren om het verhaal uit de voorstelling of lezing in praktijk te brengen.

Om aandacht te vragen voor het gedachtegoed van Positief Coachen worden er in Vlaanderen – vooruitlopend op de theatertour – al een aantal uitvoeringen gegeven, zowel van de voorstelling voor sportvrijwilligers (trainers/coaches, bestuurs- en commissieleden, scheidsrechters en juryleden) als van de voorstelling voor ouders.

Kijk op deze site voor meer informatie over de theatervoorstellingen voor vrijwilligers bij sportclubs en voor ouders van jeugdleden van sportclubs!