‘Presteren in Spannende Tijden’

De lezing voor bedrijven ‘Presteren in Spannende Tijden‘ gaat over hoe jij het beste in jezelf (en in je mensen) naar boven haalt. Hoe je samen tot optimale prestaties komt juist als er ‘stress in de tent’ is. De spreker is Ewald van Kouwen, aanvoerder van Positief Coachen.

Vertel anderen over deze lezing voor bedrijven!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Heel concreet

Over hoe mensen zich vaak gedragen als ze onder spanning staan. En welk gedrag juist dan wél effectief is!

De lezing zet mensen tot nadenken over de cultuur bij hún organisatie. Hoe positief is die? Want in een meer positieve cultuur ga je beter presteren, heb je het meer naar je zin, gaan mensen leuker met elkaar om en willen ze graag blijven.

Opmerkelijk verhaal

Onder druk van targets, deadlines, economische crisis, reorganisaties, e.d. hebben we de neiging om vooral te kijken naar wat er niet goed gaat en het steeds maar te hebben over resultaten. Op zich logisch. Maar het gaat juist aantoonbaar beter als je dat ‘omklapt’.
Wetenschappelijk onderzoek heeft het aangetoond; topmanagers hebben het in de praktijk bewezen.

Bijzondere vorm

Ewald brengt zijn verhaal met veel energie en passie, en vertelt leuke anekdotes. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat hij ook in het theater staat. Hij geeft namelijk ook voorstellingen: voor ouders, voor sportclubs en voor bedrijven.

Nieuwsgierig geworden?

Deze lezing wordt vaak ingezet als aftrap of afsluiting van een dag of traject, om een boost te geven aan de mensen.
Het is interessant voor een zeer brede doelgroep: medewerkers en leidinggevenden, bij MKB-bedrijven maar ook bij multinationals, bij de overheid en bij non-profit organisaties.
Bekijk hier vast het filmpje waarin een lezing wordt aangekondigd!

Ben je van een bedrijf en wil je de lezing boeken? Neem dan uiteraard gerust contact met ons op.

Filmpje lezingen bij uitzendbureau Start People:

Filmpje lezingen bij ict-bedrijf Logica:

Geerd Schlangen

Bex Communicatie (adviesbureau, NL)

“Ewald heeft een heldere aanpak en een aanstekelijk verhaal hoe je mensen motiveert. In de sport, in de maatschappij, in bedrijven. Hij laat zien hoe je als coach, manager of leider succesvol kunt zijn.”

Geerd Schlangendirecteur
Sicco Louw

Ministerie van Binnenlandse Zaken (NL)

“Passie. Dat is Ewald. Hij weet als geen ander hoe je een boodschap goed overbrengt en hoe mensen het best te motiveren zijn. En dat kan hij weer goed overbrengen op u. Bovendien beklijft het wat hij doet.”

Sicco Louwdirecteur communicatie
Chris Bannink

Logica (ICT-bedrijf, NL)

“De lezing van Ewald was inspirerend, humorvol maar vooral ook leerzaam. Mooi zoals hij ons de ogen heeft geopend. Zelfs na enkele weken hoorde ik nog collega’s citaten van hem gebruiken!”

Chris Banninkconsultant
Marcel den Daas

Sagènn (reïntegratiebureau, NL)

“De lezing van Ewald was voor ons een perfect begin van een zeer geslaagde dag met al onze 350 medewerkers. Zijn visie sluit erg aan bij ons dagelijks werk! Met de metafoor van de sport bracht hij het gedachtegoed goed ‘tussen de oren’.”

Marcel den Daasdirecteur
Carlos Bertens

Korps Landelijke Politiediensten (NL)

“Aan het eind van een lange dag een flinke groep toehoorders boeien is een ‘uitdaging’. Maar ze waren een en al oor. Niet in het laatst door zijn humorvolle en praktijkgerichte aanpak. Hij inspireert en motiveert zijn toehoorders om op een andere manier met resultaatgerichtheid bezig te zijn.”

Carlos Bertensprogrammamanager
Gert Sluis

Rabobank Nederland

“Als je Ewald hoort praten over Positief Coachen, krijg je er weer zin in. Wat is er prettiger dan gestimuleerd te worden in de dingen die je goed kunt. In je sport, je werk, in je persoonlijke ontwikkeling. Goed voor jong en oud, interessant voor mens en maatschappij.”

Gert Sluisvoormalig directeur communicatie
John Volkers

Volkskrant en vakblad Coachen (NL)

“Ik heb tijdens de lezing ademloos naar Ewald geluisterd en gekeken.”

John Volkerssportjournalist
Jos Frijters

Start People (uitzendbureau, NL)

“We hadden nog nooit zo’n hoog waarderingscijfer gehad voor ons jaarlijkse relatie-event!”

Jos Frijtersdirecteur marketing & communicatie

Over de spreker

Ewald van Kouwen heeft al lezingen gegeven bij gerenommeerde organisaties in Nederland zoals Rabobank, KPN, Belastingdienst, Océ, Ministerie van Defensie en Start People.

Hij is tien jaar lang zo’n beetje iedere dag op televisie geweest als woordvoerder van de Consumentenbond in Nederland. Daar gaf hij leiding aan de persvoorlichters en communicatieadviseurs.

Sinds 2009 is hij aanvoerder van Positief Coachen. Dat is een beweging van maatschappelijk betrokken professionals die willen helpen om een positieve cultuur in de sport te creëren en met de metafoor van de sport ook thuis, rond school en op het werk. 

In Nederland heeft Ewald al 300 theatervoorstellingen gegeven voor vrijwilligers bij sportclubs en voor ouders, omarmd door NOC*NSF en 42 sportbonden. Daar kwamen 100.000 (!) mensen op af. En die waren blijkens onderzoek van NOC*NSF zeer enthousiast.

Als gezicht van Positief Coachen geeft hij ook lezingen buiten het theater, zoals in sportkantines, op scholen, bij bedrijven en tijdens congressen.

Tot slot geeft hij leiding aan de professionele workshopleiders die in Nederland én Vlaanderen sportclubs ondersteunen om de prestaties te verbeteren en de vereniging te versterken.

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Samen werken we aan een positief klimaat bij sportclubs en – met de metafoor van de sport – bij scholen

© Copyright Positief Coachen