‘Presteren in spannende tijden’

Wil je als bedrijf een krachtige aanzet geven tot een positief werkklimaat? Wetende dat in zo’n klimaat de kans groter is dat de targets worden gehaald, talentvolle mensen graag willen blijven, er minder incidenten zijn en de medewerkers meer werkplezier hebben?

Boek dan de lezing voor bedrijven ‘Presteren in spannende tijden‘! De spreker is Ewald van Kouwen, aanvoerder van de beweging Positief Coachen.

Ewald brengt het verhaal aan de hand van de metafoor van de sport, wat velen aanspreekt. Hij is een spreker met veel ervaring en met veel energie en passie. En u steunt meteen het maatschappelijk project ‘Naar een positief sportklimaat‘!

Heeft u interesse, neem dan uiteraard gerust contact met ons op. Wilt u anderen enthousiast maken, verwijs dan naar deze website (www.prestereninspannendetijden.nl).

Heel concreet

De lezing gaat over hoe jij het beste in jezelf en in de anderen naar boven haalt. Hoe je samen tot optimale prestaties komt juist als er ‘stress in de tent’ is. Een heel aansprekende en concrete insteek dus!

Het zet mensen tot nadenken over de cultuur bij hún organisatie. Hoe positief is die? Want in een meer positieve cultuur ga je beter presteren, heb je het meer naar je zin, gaan mensen leuker met elkaar om en willen ze graag blijven.

Opmerkelijk verhaal

De lezing laat zien dat we onder druk (van bijvoorbeeld targets, deadlines en reorganisaties) met z’n allen – onbewust en onbedoeld – gedrag vertonen waardoor het juist slechter gaat. En dat is bizar. Want we willen natuurlijk allemaal het beste!

We hebben dan namelijk de neiging om vooral te kijken naar wat er niet goed gaat en het steeds maar te hebben over resultaten. Op zich logisch. Maar het gaat juist beter als je dat ‘omklapt’.

Wetenschappelijk onderzoek heeft het aangetoond; topmanagers hebben het in de praktijk bewezen.

Bijzondere vorm

Ewald brengt zijn verhaal met veel energie en passie, en vertelt leuke anekdotes. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat hij ook theatermaker is. Hij heeft jarenlang voorstellingen gegeven in schouwburgen: voor ouders en voor sportclubs . En tegenwoordig geeft hij voorstellingen bij sportclubs en op scholen. Met al deze voorstellingen geeft hij een krachtige aanzet tot een positief klimaat voor opgroeiende jeugd. Haal je als bedrijf een lezing in huis, dan betaal je niet meer dan voor een andere goede spreker maar je steunt meteen dat maatschappelijk project!

Voor wie is het?

Deze lezing wordt vaak ingezet als aftrap of afsluiting van een dag of traject, om een boost te geven aan de mensen. Voor een kleine groep (zoals het management) of juist voor grote groepen (zoals het voltallige personeel).

Het verhaal is interessant voor een zeer brede doelgroep: medewerkers en leidinggevenden, bij MKB-bedrijven maar ook bij multinationals, bij de overheid en bij non-profit organisaties.

Bekijk hier vast het filmpje waarin een lezing wordt aangekondigd (1,5 min.)!

In het theater

De lezing kan ook in het theater plaatsvinden. Ewald van Kouwen is niet alleen inhoudsdeskundig en een begenadigd spreker, maar ook theatermaker. Dan vindt de lezing plaats in een wel heel bijzondere omgeving!

De stichting Positief Coachen regelt dan ook het theater en de techniek voor u, dus daar hoeft u zich niet druk om te maken.

Ook voor de partners

De lezing van Ewald van Kouwen, waarin hij vanuit de sport de verbreding maakt naar opvoeding, relatie, school en werk, is ook interessant voor de partners van uw leidinggevenden en/of medewerkers.

Hoe leuk is het als uw mensen hun man of vrouw mogen meenemen!

Ook voor uw klanten!

Maar u kunt de lezing ook uitstekend inzetten als relatie-event. Nodig al uw klanten en potentiele klanten uit en u heeft wel een heel bijzonder event.

  1. Een humoristische, theatrale lezing, mogelijk in het theater dus in een bijzondere omgeving. Dan geven we uw klanten het gevoel van een avondje uit!
  2. De aanwezig bedrijven steken er wat van op, dat ze op het werk direct kunnen toepassen.
  3. Het geeft u de mogelijkheid om te netwerken.
  4. U steunt meteen het maatschappelijk project.

Bex Communicatie (adviesbureau, NL)

“Ewald heeft een heldere aanpak en een aanstekelijk verhaal hoe je mensen motiveert. In de sport, in de maatschappij, in bedrijven. Hij laat zien hoe je als coach, manager of leider succesvol kunt zijn.”

Geerd Schlangendirecteur

Ministerie van Binnenlandse Zaken (NL)

“Passie. Dat is Ewald. Hij weet als geen ander hoe je een boodschap goed overbrengt en hoe mensen het best te motiveren zijn. En dat kan hij weer goed overbrengen op u. Bovendien beklijft het wat hij doet.”

Sicco Louwdirecteur communicatie

Logica (ICT-bedrijf, NL)

“De lezing van Ewald was inspirerend, humorvol maar vooral ook leerzaam. Mooi zoals hij ons de ogen heeft geopend. Zelfs na enkele weken hoorde ik nog collega’s citaten van hem gebruiken!”

Chris Banninkconsultant

Sagènn (reïntegratiebureau, NL)

“De lezing van Ewald was voor ons een perfect begin van een zeer geslaagde dag met al onze 350 medewerkers. Zijn visie sluit erg aan bij ons dagelijks werk! Met de metafoor van de sport bracht hij het gedachtegoed goed ‘tussen de oren’.”

Marcel den Daasdirecteur

Korps Landelijke Politiediensten (NL)

“Aan het eind van een lange dag een flinke groep toehoorders boeien is een ‘uitdaging’. Maar ze waren een en al oor. Niet in het laatst door zijn humorvolle en praktijkgerichte aanpak. Hij inspireert en motiveert zijn toehoorders om op een andere manier met resultaatgerichtheid bezig te zijn.”

Carlos Bertensprogrammamanager

Rabobank Nederland

“Als je Ewald hoort praten over Positief Coachen, krijg je er weer zin in. Wat is er prettiger dan gestimuleerd te worden in de dingen die je goed kunt. In je sport, je werk, in je persoonlijke ontwikkeling. Goed voor jong en oud, interessant voor mens en maatschappij.”

Gert Sluisvoormalig directeur communicatie

Volkskrant en vakblad Coachen (NL)

“Ik heb tijdens de lezing ademloos naar Ewald geluisterd en gekeken.”

John Volkerssportjournalist

Start People (uitzendbureau, NL)

“We hadden nog nooit zo’n hoog waarderingscijfer gehad voor ons jaarlijkse relatie-event!”

Jos Frijtersdirecteur marketing & communicatie

Over de spreker

Ewald van Kouwen heeft al lezingen gegeven bij gerenommeerde organisaties in Nederland zoals Rabobank, KPN, Belastingdienst, Océ, Ministerie van Defensie en Start People.

Hij is tien jaar lang zo’n beetje iedere dag op televisie geweest als woordvoerder van de Consumentenbond in Nederland. Daar gaf hij leiding aan de persvoorlichters en communicatieadviseurs.

Sinds 2009 is hij aanvoerder van Positief Coachen. Dat is een beweging van maatschappelijk betrokken professionals die willen helpen om een positieve cultuur in de sport en het onderwijs te creëren.

In Nederland heeft Ewald 300 theatervoorstellingen gegeven voor vrijwilligers bij sportclubs  en voor ouders , omarmd door NOC*NSF en 42 sportbonden. Daar kwamen 100.000 (!) mensen op af en die waren blijkens onderzoek van NOC*NSF zeer enthousiast.
Tegenwoordig geeft hij voorstellingen bij sportclubs (voor alle vrijwilligers en voor de ouders ) en op scholen (voor de leraren en/of de ouders).

Als gezicht van Positief Coachen geeft hij ook lezingen, zoals tijdens sportcafe’s , bij bedrijven (als fundraising) en op congressen.

Tot slot geeft hij leiding aan de professionele workshopleiders die in Nederland én Vlaanderen vervolgbijeenkomsten bij sportclubs geven, als daar een voorstelling is gespeeld.

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Samen werken we aan een positief klimaat bij sportclubs en – met de metafoor van de sport – bij scholen

X