afgelopen_8_1200px
afgelopen_11_1200px
En nou is het afgelopen!
winnen_10_1200px
afgelopen_13_1200px
winnen_5_1200px
winnen_11_1200px

‘Het Geheim van Succes in de Sport’

De theatervoorstelling ‘Het Geheim van Succes in de Sport‘ is een humoristische voorstelling, speciaal voor bedrijven. Zoek je een leuke én interessante spreker voor de managers en/of medewerkers van je organisatie? Of zoek je een bijzonder event voor de relaties van je bedrijf? Boek ‘m dan nu!

Net als in de sport is het ook op het werk vaak spannend. Want je moet presteren! En hoe ga je daar mee om?

Ewald van Kouwen is aanvoerder van Positief Coachen. In zijn lezing ‘Het Geheim van Succes in de Sport‘ laat hij zien dat we in het bedrijfsleven veel kunnen opsteken van de sport, waar iedere wedstrijd weer volop spanning is.

Zijn lezing geeft nieuwe energie aan je mensen en zorgt dat ze nog positiever op het werk zijn. En dus vergroot je de kans dat targets worden gehaald, dat talentvolle medewerkers graag willen blijven, dat er minder incidenten op de werkvloer zijn en dat je als organisatie aantrekkelijk bent voor succesvolle managers.
Maar voor de toehoorders onverwachts, blijkt het niet een gewone lezing maar een theatervoorstelling te zijn! Dat maakt het heel bijzonder. 

Over de valkuilen waar je intrapt als je onder spanning staat. En hoe je dat kunt voorkomen.

.


Scroll voor de trailer en meer info over deze voorstelling!scroll_down

De toehoorders hebben niet alleen een heerlijk avondje (of middagje) uit in het theater. Maar raken ook geïnspireerd om op het werk gedrag te vertonen wat aantoonbaar effectief is om prestaties neer te zetten. Zoals toppers in de sport laten zien!

Theatervoorstelling voor bedrijven

Vertel anderen over deze theatervoorstelling voor bedrijven!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Paul Huijts

Ministerie van VWS

“Hoe bijzonder was het om met al onze medewerkers in de schouwburg bij elkaar te komen en met elkaar een heerlijke voorstelling te beleven. Wat hebben we gelachen! Maar het was ook wel een spiegel. Van alle kanten kreeg ik positieve reacties.”

Paul Huijtsdirecteur-generaal
Wim Stolwijk

Businessclub Leidsche Rijn

“Na afloop stonden alle leden van onze businessclub te glunderen in de foyer. Wat een avond! Er kwam zelfs iemand naar mij toe die al vijf jaar lid is en dit de beste lezing tot nu toe vond. Hij was ook al meteen enthousiast aan het bedenken wat hij er mee kon op het werk.”

Wim Stolwijkvoorzitter
Gertruud Brouwer

UWV

“Het heeft bij velen aangezet tot nadenken. In alle gevallen vond men de opzet van een mix van lezing en theater erg sterk. De voorstelling was een mooie manier om te inspireren en met elkaar over het coachend leiderschap in gesprek te gaan.”

Gertruud BrouwerHRM-adviseur
Je betaalt niet méér dan voor een lezing van bijvoorbeeld een topsporter of topcoach, maar je krijgt meer (een voorstelling!) en steunt meteen het maatschappelijk project Positief Coachen.
Over o.a. het succes van Louis van Gaal op het recente WK voetbal en andere topcoaches in de sport.
De voorstelling kan worden ingezet als fundraising voor een project Positief Coachen in de sport.

De inhoud

Onder druk van targets, deadlines, economische crisis, reorganisaties, e.d. doen we op het werk (onbewust en onbedoeld) dingen waardoor het juist slechter gaat. Dat is natuurlijk bizar… ‘Klap het om’ en je ziet direct de resultaten.

De vorm

Het Geheim van Succes in de Sport‘ wordt gepresenteerd als een lezing over presteren op het werk. Dat is het ook! Maar het vindt plaats in het theater (een bijzondere omgeving) en ontaardt voor de toehoorders onverwachts in een voorstelling. Daardoor wordt het event wel heel bijzonder en blijft de boodschap goed hangen.

We zien hoe het echtpaar Lisa en Bas het verhaal van Ewald – zowel in de sport als thuis – probeert toe te passen bij hun drie kinderen Mathijs (8 jaar), Anne (11 jaar) en Sander (13 jaar). En in hun eigen relatie!

De verhalen uit de sport en ook die vergelijking met de thuissituatie maken de lezing extra aantrekkelijk (en zorgt er overigens ook voor dat het leuk is om desgewenst je partner mee te nemen!). En juist daardoor zie je dat bij mensen uit het bedrijfsleven ‘het kwartje valt’.

Het is een bijzondere lezing. Niet alleen door de sport als metafoor (wat iedereen aanspreekt!) en het toneelspel (waardoor mensen geraakt worden!). Maar ook door de passie en energie van de spreker. En zijn verhaal is onderbouwd met jarenlang wetenschappelijk onderzoek en gestoeld op praktijkervaringen van topcoaches en topmanagers!

De doelgroep

De lezing is zowel interessant voor commerciële bedrijven als voor non-profit organisaties. Het aantal bezoekers kan variëren van bijvoorbeeld zo’n honderd tot vele honderden.

Bij heel grote bedrijven zijn het bijvoorbeeld alle leidinggevenden van de organisatie. Maar het kunnen net zo goed álle medewerkers van een bedrijf (of een bedrijfsonderdeel) zijn.

De lezing kan ook worden ingezet als relatie-event. Dan zijn alle relaties en potentiële relaties van een bedrijf welkom (al dan niet in combinatie met de medewerkers van het bedrijf).

Het bijzondere is dat de lezing ook geschikt is voor de partners van de medewerkers of relaties. Niet alleen omdat het in het theater is en een heuse voorstelling blijkt te zijn. Maar ook omdat het verhaal aan de hand van de metafoor van de sport wordt verteld (wat iedereen aanspreekt). Sterker nog, er wordt zelfs een vergelijking gemaakt met hoe het er thuis aan toe gaat!

Tot slot kunnen ook businessclubs op deze manier een unieke avond aan hun leden aanbieden.

De tijden

De theatrale lezing duurt 90 minuten (zonder pauze) en begint meestal om 20.00 uur. Inclusief inloop (19.30 uur) en het napraten tijdens een borrel (21.30 uur) gaat het dan om een avondvullend programma in het theater.

Indien gewenst kan de lezing ook om 16.30 uur beginnen (en om 18.00 uur eventueel worden afgesloten met een borrel of buffet).

De theatrale lezing kan ook een onderdeel zijn van een totaalprogramma op die dag.

Verder kan het ook uitstekend dienen als een bijzondere aftrap of juist afsluiting van een traject bij een bedrijf.

Over de spreker

Ewald van Kouwen heeft al lezingen gegeven bij gerenommeerde organisaties in Nederland zoals Rabobank, KPN, Belastingdienst, Océ, Ministerie van Defensie en Start People.

Hij is tien jaar lang zo’n beetje iedere dag op televisie geweest als woordvoerder van de Consumentenbond in Nederland. Daar gaf hij leiding aan de persvoorlichters en communicatieadviseurs.

Sinds 2009 is hij aanvoerder van Positief Coachen. Dat is een beweging van maatschappelijk betrokken professionals die willen helpen om een positieve cultuur in de sport te creëren en met de metafoor van de sport ook thuis, rond school en op het werk. 

In Nederland heeft Ewald in opdracht van o.a. sportkoepel NOC*NSF en 42 sportbonden al 300 theatervoorstellingen gegeven, voor vrijwilligers bij sportclubs en voor ouders. Daar kwamen 100.000 (!) mensen op af. En die waren blijkens onderzoek van NOC*NSF zeer enthousiast.

Als gezicht van Positief Coachen geeft hij ook lezingen buiten het theater, zoals in sportkantines, op scholen, bij bedrijven en tijdens congressen.

Tot slot geeft hij leiding aan de professionele workshopleiders die zowel in Nederland én Vlaanderen sportclubs ondersteunen om de prestaties te verbeteren en de vereniging te versterken.

Cast

In de voorstelling spelen – naast de spreker – twee volwassen acteurs en drie jeugdige acteurs. Sommige rollen worden afwisselend door meerdere acteurs ingevuld:

Kim Scheerder

Kim is regelmatig te zien in theaterproducties en ze is stemactrice, theaterdocent én geeft trainingen in mentale veerkracht

Kim Scheerderrol van moeder
Ferdi Stofmeel

Ferdi is bekend van tv-programma’s zoals Komt een man bij de dokter en staat met André van Duin in het toneelstuk The Sunshine Boys

Ferdi Stofmeelrol van vader
Bas Grevelink

Bas had een hoofdrol in de musical Billy Elliot en was daarvoor te zien in o.a. Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat

Bas Grevelinkrol van vader
Bart van der Schaaf

Bart speelt o.a. Shakespeare in Engeland en is in Nederland vooral bekend van de Duyvis-reclame

Bart van der Schaafrol van vader
18 jeugdige acteurs

De drie kinderen van het gezin worden gespeeld door jongens en meisjes die vaak ook in andere producties staan, zoals The Sound of Music, Billy Elliot en Ciske de Rat

18 jeugdige acteursrollen van Mathijs (8 jaar), Anne (11 jaar) en Sander (13 jaar)

Crew

Rogier Willems
Rogier Willemsvormgever
Dirk Blom
Dirk Blomlichtontwerper
Marco Spek
Marco Spektheatertechnicus
Aike Dirkzwager
Aike Dirkzwagerregisseur
Paul Kaptein
Paul Kapteinimpresario
Ewald van Kouwen
Ewald van Kouwenscriptschrijver en zakelijk leider
Petra Nypels
Petra Nypelsoffice manager
diverse vrijwilligers
diverse vrijwilligersdie het project mogelijk maken!

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Follow

Samen werken we aan een positieve cultuur in de sport en – met de metafoor van de sport – thuis, rond school en op het werk

Volg Positief Coachen via: