afgelopen_8_1200px
winnen_4_1200px
winnen_5_1200px
winnen_10_1200px
afgelopen_11_1200px
afgelopen_13_1200px
winnen_8_1200px

‘De Sportvereniging van de Toekomst’

De sportvereniging anno nu past niet meer bij de hedendaagse samenleving. Chronisch vrijwilligerstekort, incidenten met sporters en ouders, twee derde van de jeugd die afhaakt… Het zijn voorbeelden van de gevolgen. En allerlei programma’s in de sport werken niet. Als je een half jaar later terugkomt, blijkt er niets te zijn veranderd.

Dat betekent dat we de sportvereniging opnieuw moeten uitvinden! En moeten we dan ‘back’ naar hoe het vroeger was, toen de club zoals we die nu kennen bedacht was? Of erkennen we dat onze maatschappij veranderd is en we dus ‘forward’ moeten, naar een sportvereniging van de toekomst? En moeten we dan wachten op de ‘hoge heren’? Of kunnen we daar gewoon vandaag al mee beginnen?

Daarover gaat de lezing ‘De Sportvereniging van de Toekomst‘; een prikkelende lezing speciaal voor lokale sportcafés, landelijke congressen, e.d. Voor iedereen die bij een sportvereniging actief is en voor beleidsmakers en bestuurders bij de overheid, bij sportbedrijven en sportbonden, etc.

Vertel anderen over deze lezing voor congressen en sportcafés!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
Annette van Huijgevoort

Centrum Jeugd en Gezin gemeenten Vught-Haaren-Sint Michielsgestel

“Een lezing van Ewald van Kouwen is een belevenis. Alles uit het hoofd! We hingen aan zijn lippen. Niet alleen vanwege de sterke inhoud, maar het levert je toepasbare kennis op om te gebruiken binnen je vereniging. De lezing is sterk doordat Ewald een grote kennis van zaken heeft. Met humor en met vaart is het een boeiende lezing die je aan het denken zet.”

Annette van Huijgevoortcoordinator

CJG

Opmerkelijk verhaal

De spreker is Ewald van Kouwen, aanvoerder van Positief Coachen. Hij houdt je een confronterende spiegel voor. Zoals we nu met onze sportende jeugd omgaan, kan echt niet meer. We zullen het roer drastisch om moeten gooien. Op weg naar de sportvereniging van de toekomst. Waarin mensen met groot plezier een taak oppakken. En waarin jeugdige sporters zich optimaal kunnen ontwikkelen, zich goed gedragen en graag willen blijven.

Bijzondere vorm

De lezing is inhoudelijk dus heel interessant. Maar ook gegoten in een bijzondere vorm. Niet alleen omdat Ewald met veel energie en passie zijn verhaal brengt. Maar ook omdat hij vaak acteurs meeneemt waarmee hij in het theater staat (waaronder ook kinderen). Hij geeft namelijk niet alleen lezingen maar ook theatervoorstellingen: voor ouders, voor sportclubs en voor bedrijven.

Ben je nieuwsgierig geworden?
Kom dan een keer kijken! Houd de uitingen van de gemeente, het sportbedrijf, de sportbond, etc. goed in de gaten.

Ben je van zo’n organisatie en wil je de theatrale lezing boeken?
Neem dan contact op.

Over de spreker

Ewald van Kouwen is in Nederland tien jaar lang zo’n beetje iedere dag op televisie geweest als woordvoerder van de Consumentenbond.

Sinds 2009 is hij aanvoerder van Positief Coachen. Hij geeft theatervoorstellingen, waar al 100.000 (!) mensen op af zijn gekomen die zeer enthousiast zijn. Deze voorstellingen worden in Nederland omarmd door sportkoepel NOC*NSF en 42 sportbonden.

Als gezicht van Positief Coachen geeft hij ook lezingen buiten het theater, zoals in sportkantines, op scholen, bij bedrijven en tijdens congressen.

Tot slot geeft hij leiding aan de professionele workshopleiders die in Nederland én Vlaanderen sportclubs ondersteunen om de prestaties te verbeteren en de vereniging te versterken.

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Follow

Samen werken we aan een positieve cultuur in de sport en – met de metafoor van de sport – thuis, rond school en op het werk

Volg Positief Coachen via:

© Copyright Positief Coachen