afgelopen_8_1200px
winnen_4_1200px
winnen_5_1200px
winnen_10_1200px
afgelopen_11_1200px
afgelopen_13_1200px
winnen_8_1200px

‘De Sportvereniging van de Toekomst’

De sportvereniging anno nu past niet meer bij de hedendaagse samenleving. Chronisch vrijwilligerstekort, incidenten met sporters en ouders, twee derde van de jeugd die afhaakt… Het zijn voorbeelden van de gevolgen. Dat betekent dat we de sportvereniging opnieuw moeten uitvinden! Daarover gaat de lezing ‘De sportvereniging van de toekomst‘. De spreker is Ewald van Kouwen, aanvoerder van Positief Coachen.

Vertel anderen over deze lezing voor congressen en sportcafés!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

De doelgroep

De prikkelende lezing ‘De Sportvereniging van de Toekomst‘ is speciaal voor lokale sportcafés, landelijke congressen, e.d.

De doelgroep zijn mensen die bij sportverenigingen actief zijn en beleidsmakers en bestuurders bij de overheid, bij sportbedrijven en sportbonden, etc.

Opmerkelijk verhaal

Ewald houdt je een confronterende spiegel voor. Zoals we nu met onze sportende jeugd omgaan, kan echt niet meer. We zullen het roer drastisch om moeten gooien. Op weg naar de sportvereniging van de toekomst. Waarin mensen met groot plezier een taak oppakken. En waarin jeugdige sporters zich optimaal kunnen ontwikkelen, zich goed gedragen en graag willen blijven.

Bijzondere vorm

Ewald brengt zijn verhaal met veel energie en passie, en vertelt leuke anekdotes. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat hij ook in het theater staat. Hij geeft namelijk ook voorstellingen: voor ouders, voor sportclubs en voor bedrijven.

Nieuwsgierig geworden?

Mogelijk komt de lezing ook bij jou in de buurt. Houd de uitingen van de gemeente, het sportbedrijf, de sportbond, etc. goed in de gaten.
Bekijk hier vast het filmpje waarin een lezing wordt aangekondigd!

Ben je van een organisatie en wil je de  lezing boeken? Neem dan uiteraard gerust contact met ons op.

Annette van Huijgevoort

Centrum Jeugd en Gezin gemeenten Vught-Haaren-Sint Michielsgestel

“Een lezing van Ewald van Kouwen is een belevenis. Alles uit het hoofd! We hingen aan zijn lippen. Niet alleen vanwege de sterke inhoud, maar het levert je toepasbare kennis op om te gebruiken binnen je vereniging. De lezing is sterk doordat Ewald een grote kennis van zaken heeft. Met humor en met vaart is het een boeiende lezing die je aan het denken zet.”

Annette van Huijgevoortcoordinator

CJG

Over de spreker

Ewald van Kouwen is in Nederland tien jaar lang zo’n beetje iedere dag op televisie geweest als woordvoerder van de Consumentenbond.

Sinds 2009 is hij aanvoerder van Positief Coachen. Hij geeft theatervoorstellingen, waar al 100.000 (!) mensen op af zijn gekomen die zeer enthousiast zijn. Deze voorstellingen worden in Nederland omarmd door sportkoepel NOC*NSF en 42 sportbonden.

Als gezicht van Positief Coachen geeft hij ook lezingen buiten het theater, zoals in sportkantines, op scholen, bij bedrijven en tijdens congressen.

Tot slot geeft hij leiding aan de professionele workshopleiders die in Nederland én Vlaanderen sportclubs ondersteunen om de prestaties te verbeteren en de vereniging te versterken.

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Follow

Samen werken we aan een positieve cultuur in de sport en – met de metafoor van de sport – thuis, rond school en op het werk

Volg Positief Coachen via:

© Copyright Positief Coachen