‘Sportief opvoeden’

Hoe kun je als vader of moeder zorgen dat het goed gaat met je kind in de sport? Dat je zoon of dochter zich optimaal kan ontwikkelen en dus goed gaat presteren. En wat kun je daarvan leren voor thuis en rond school? Daarover gaat de lezing voor álle ouders ‘Sportief opvoeden‘. De spreker is Ewald van Kouwen, aanvoerder van Positief Coachen.

In en buiten de sport

Deze lezing is voor álle ouders. Ewald brengt het verhaal vanuit de sport. En dat spreekt zo’n beetje iedereen aan! Het helpt ook om te zorgen dat het goed gaat met je kind in de sport. Maar ouders kunnen van de sport veel dingen opsteken die je kunt gebruiken bij de opvoeding van je kind. Zodat het ook thuis en rond school beter gaat!

Opmerkelijk verhaal

In de sport doen we met z’n allen (onbewust en onbedoeld) dingen waardoor het juist slechter gaat met de kinderen! En dat is natuurlijk bizar… En eigenlijk zie je het rond school en thuis ook terug. ‘Klap het om’ en je ziet direct de resultaten.

Bijzondere vorm

Ewald brengt zijn verhaal met veel energie en passie, en vertelt leuke anekdotes. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat hij ook in het theater staat. Hij geeft namelijk ook voorstellingen: voor ouders , voor sportclubs  en voor bedrijven 

Nieuwsgierig geworden?

Mogelijk komt de lezing ook bij jou in de buurt! Houd de uitingen van de school, de gemeente, het CJG, etc. goed in de gaten.
Bekijk hier vast het filmpje waarin een lezing wordt aangekondigd (1,5 min.)!

Ben je van zo’n organisatie en wil je de lezing boeken? Vraag dan een vrijblijvende offerte  aan!

Over de spreker

Ewald van Kouwen is in Nederland tien jaar lang zo’n beetje iedere dag op televisie geweest als woordvoerder van de Consumentenbond.

Sinds 2009 is hij aanvoerder van Positief Coachen. Hij geeft theatervoorstellingen, waar al 100.000 (!) mensen op af zijn gekomen die zeer enthousiast zijn. Deze voorstellingen worden in Nederland omarmd door sportkoepel NOC*NSF en 42 sportbonden.

Als gezicht van Positief Coachen geeft hij ook lezingen buiten het theater, zoals in sportkantines, op scholen, bij bedrijven en tijdens congressen.

Tot slot geeft hij leiding aan de professionele workshopleiders die in Nederland én Vlaanderen sportclubs ondersteunen om de prestaties te verbeteren en de vereniging te versterken.

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Samen werken we aan een positief klimaat bij sportclubs en – met de metafoor van de sport – bij scholen