Campagne voor scholen

De leraren en ouders van de leerlingen van jullie school hebben hopelijk genoten van de voorstelling Dat schiet lekker op zo! . Na die voorstelling kun je als school de campagne ‘Naar een positief schoolklimaat’ voeren. Een jaar lang gaan jullie allerlei uitingen inzetten. Ook gaan jullie een of meerdere keren een actie houden. Zodat duidelijk is dat jullie school werkt aan een positief klimaat en wat je dus van iedereen verwacht. En ze er iedere keer weer aan herinnerd worden!

Schooluitingen

De school krijgt van de stichting Positief Coachen periodiek communicatiemiddelen aangereikt: in totaal vijf korte artikelen voor de schoolkrant of de nieuwsbrief, vijf filmpjes voor de site en een poster die verspreid over de school kan worden opgehangen.

De school maakt een webpagina aan op haar site, waarop ze aan haar achterban vertelt dat ze werkt aan een positief klimaat en wat ze dus van iedereen verwacht. Wij leveren jullie daar de input voor aan!

 

Acties

In het jaar dat de school campagne voert, gaan jullie een of meerdere keren een actie houden. Ook hier geldt: wij helpen jullie daarmee!

Bij iedere actie hoort ook een filmpje. Binnenkort hier een voorbeeld van zo’n filmpje.

De acties zijn leuk om te doen en hebben een groot effect.


Ambassadeur

De campagne bij jullie school wordt georganiseerd door jullie eigen ambassadeur Positief Schoolklimaat. Bijvoorbeeld een van de leraren die veel heeft met dit onderwerp. Hij of zij gaat – met onze ondersteuning – de campagnemiddelen inzetten en de acties uitvoeren.

Het is onze contactpersoon bij de school, maar ook de vraagbaak voor iedereen bij de school als het gaat om de campagne.

 

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Samen werken we aan een positief klimaat bij sportclubs en – met de metafoor van de sport – bij scholen

X