Lezing of voorstelling voor studenten

Hoe kun je jouw – toekomstige – sporters / leerlingen effectief, lees: positief begeleiden? Zodat zij zich goed kunnen ontwikkelen, minder snel afhaken en zich sportief gedragen, en het begeleiden voor jou nog leuker wordt? Daarover gaat de lezing speciaal voor studenten aan sportopleidingen. De spreker is Ewald van Kouwen, aanvoerder van Positief Coachen.

Heel concreet

In de lezing laat Ewald studenten zien hoe zij later voor een groep positief kunnen blijven, ook bij spanning, vermoeidheid en irritatie. En hoe je de metafoor van de sport kunt gebruiken om ook je leerlingen mee te nemen in het verhaal.

Opmerkelijk verhaal

Het verhaal dat Ewald brengt is zeer opmerkelijk. In de sport en bijvoorbeeld ook op school doen we (onbewust en onbedoeld) dingen waardoor het juister slechter gaat! Dat is natuurlijk bizar… ‘Klap het om’ en je ziet direct de resultaten.

Bijzondere vorm

Ewald brengt zijn verhaal met veel energie en passie, en vertelt leuke anekdotes. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat hij ook in het theater staat. Hij geeft namelijk ook voorstellingen: voor ouders  (die ook op scholen  wordt gespeeld!), voor leraren , voor sportclubs  en voor bedrijven 

Of een voorstelling!

Veel scholen kiezen in plaats van een lezing voor een voorstelling. Zeer geschikt voor studenten aan sportopleidingen is de voorstelling Dat schiet lekker op zo! (die we voor sportclubs spelen), waarbij Ewald een jeugdige acteur meeneemt. Wij bouwen jullie colllegezaal om tot theater! Bekijk hier de trailer (1 min.).

Ben je nieuwsgierig geworden? Mogelijk komt de lezing ook naar jouw school!
Ben je van een school en wil je de lezing boeken? Vraag dan een vrijblijvende offerte  aan.

Over de spreker

Ewald van Kouwen is in Nederland tien jaar lang zo’n beetje iedere dag op televisie geweest als woordvoerder van de Consumentenbond.

Sinds 2009 is hij aanvoerder van Positief Coachen. Hij geeft theatervoorstellingen, waar al 100.000 (!) mensen op af zijn gekomen die zeer enthousiast zijn. Deze voorstellingen worden in Nederland omarmd door sportkoepel NOC*NSF en 42 sportbonden.

Als gezicht van Positief Coachen geeft hij ook lezingen buiten het theater, zoals in sportkantines, op scholen, bij bedrijven en tijdens congressen.

Tot slot geeft hij leiding aan de professionele workshopleiders die in Nederland én Vlaanderen sportclubs ondersteunen om de prestaties te verbeteren en de vereniging te versterken.

Klaasjan Takken

Sportacademie Amersfoort (NL)

“Op onze school zijn we aan het kijken hoe we veilig sportklimaat structureel in het lespakket kunnen opnemen. De voorstelling die Positief Coachen aan zo’n honderd van onze studenten heeft gehouden, was echt een eye-opener. Het geeft ze ook een haakje, waar we later nog vaak op terug kunnen komen!”

Klaasjan Takkendocent
Michiel Broekman

ALO Amsterdam (NL)

“Positief Coachen komt ieder jaar onze derdejaars studenten onder handen nemen. Nu al voor het vijfde jaar! Ze vinden het toneelspel geweldig. Vooral de jeugdige acteur raakt ze echt.”

Michiel Broekmandocent

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Samen werken we aan een positief klimaat bij sportclubs en – met de metafoor van de sport – bij scholen