Lezing of voorstelling voor studenten

Hoe kun je jouw – toekomstige – sporters / leerlingen effectief, lees: positief begeleiden? Zodat zij zich goed kunnen ontwikkelen, minder snel afhaken en zich sportief gedragen, en het begeleiden voor jou nog leuker wordt?

Daarover gaat de lezing speciaal voor studenten aan sportopleidingen. De spreker is Ewald van Kouwen, aanvoerder van Positief Coachen.

Heel concreet

In de lezing laat Ewald studenten zien hoe zij later voor een groep positief kunnen blijven, ook bij spanning, vermoeidheid en irritatie. En hoe je de metafoor van de sport kunt gebruiken om ook je leerlingen mee te nemen in het verhaal.

Opmerkelijk verhaal

Het verhaal dat Ewald brengt is zeer opmerkelijk. In de sport en bijvoorbeeld ook op school doen we (onbewust en onbedoeld) dingen waardoor het juister slechter gaat! Dat is natuurlijk bizar… ‘Klap het om’ en je ziet direct de resultaten.

Bijzondere vorm

Ewald brengt zijn verhaal met veel energie en passie, en vertelt leuke anekdotes. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat hij ook theatermaker is. Hij heeft voorstellingen gegeven in schouwburgen: voor ouders en voor sportclubs . En tegenwoordig geeft hij voorstellingen op locatie, zoals in sportkantines en op scholen.

Over de spreker

Ewald van Kouwen is in Nederland tien jaar lang zo’n beetje iedere dag op televisie geweest als woordvoerder van de Consumentenbond.

Sinds 2009 is hij aanvoerder van Positief Coachen. Hij geeft theatervoorstellingen, voor sportclubs en voor ouders . Daar zijn 100.000 mensen op af zijn gekomen die zeer enthousiast zijn. Deze voorstellingen worden in Nederland omarmd door sportkoepel NOC*NSF en 42 sportbonden.
Tegenwoordig geeft hij voorstellingen op locaties, zoals in sportkantines (voor alle vrijwilligers en voor de ouders ) en op scholen (voor de leraren en/of de ouders).

Als gezicht van Positief Coachen geeft hij ook lezingen, zoals tijdens sportcafe’s , bij bedrijven (als fundraising) en op congressen.

Tot slot geeft hij leiding aan de professionele workshopleiders die in Nederland én Vlaanderen vervolgbijeenkomsten bij sportclubs geven, als daar een voorstelling is gespeeld.

Sportacademie Amersfoort (NL)

“Op onze school zijn we aan het kijken hoe we veilig sportklimaat structureel in het lespakket kunnen opnemen. De voorstelling die Positief Coachen aan zo’n honderd van onze studenten heeft gehouden, was echt een eye-opener. Het geeft ze ook een haakje, waar we later nog vaak op terug kunnen komen!”

Klaasjan Takkendocent

ALO Amsterdam (NL)

“Positief Coachen komt ieder jaar onze derdejaars studenten onder handen nemen. Nu al voor het vijfde jaar! Ze vinden het toneelspel geweldig. Vooral de jeugdige acteur raakt ze echt.”

Michiel Broekmandocent

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Samen werken we aan een positief klimaat bij sportclubs en – met de metafoor van de sport – bij scholen

X