‘Wel winnen, hè!’

Zoek je als school een bijzondere afsluiting van de studiedag? Of ga je als school aan een positief klimaat werken en wil je een bijzondere aftrap voor de leraren? Haal dan de humoristische voorstelling voor leraren ‘Wel winnen, hè!’ naar jullie school!
Heb je interesse, vraag een vrijblijvende offerte  aan.

Jullie aula wordt theater

De voorstelling kan ingezet worden door bijvoorbeeld een basisschool of een middelbare school, of een samenwerking van een aantal scholen.

Gewoon in de eigen aula van de school. Wij bouwen jullie aula om tot een theater!

Leuke voorstelling

Het thema van de voorstelling spreekt velen aan. Hoe kun je als leraar positief blijven, ook bij spanning, irritatie of vermoeidheid? Zodat jouw leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen en dus goed gaan presteren, en het lesgeven voor jou nog leuker wordt. En hoe kan de metafoor van de sport jou daarbij helpen?

Metafoor van de sport

In de voorstelling wordt de metafoor van de sport gebruikt om leraren over de kracht van positiviteit te vertellen. Zij kunnen op hun beurt de metafoor van de sport gebruiken om ouders en leerlingen mee te nemen in het verhaal. Op weg naar betere schoolprestaties, minder incidenten en – bij middelbare scholen – minder pubers die uitvallen. En meer werkplezier voor de leraren!

Emilie van Leeuwen

Kenniscentrum SWPBS (NL)

“De voorstelling van Positief Coachen zet leraren op humoristische wijze aan het denken over het belang van een positieve benadering. Het biedt ze ook een mooie ingang om met leerlingen en ouders in gesprek te gaan!”

Emilie van Leeuwenopleider
Judy Zwinkels

Jozefschool (basisschool Hoek van Holland, NL)

“Ik heb enorm gelachen en was ook geraakt. En de metafoor van de sport maakt heel duidelijk waar het om draait: als we met z’n allen voor een meer positieve aanpak kiezen, gaat het ook beter thuis en op school!”

Judy Zwinkelsleerkracht

Met een lach en een traan

In de voorstelling volgen we Bas, een leraar die in zijn vrije tijd trainer / coach van het voetbalteam van zijn 13-jarige zoon Sander is. We zien hoe ook hij, met zijn onderwijskundige achtergrond, worstelt met het begeleiden van het team. En hoe hij als vader probeert zijn 8-jarig zoon Mathijs te helpen, die op turnen gaat.
Van Ewald, de voorzitter van de club, krijgt Bas (gevraagd en ongevraagd) advies en dat levert nog wel eens gespannen maar ook komische taferelen op.

In en buiten de sport

Over de valkuilen waar we in de sport met z’n allen (onbewust en onbedoeld) intrappen. Want dat herkennen we allemaal meteen. En sport, dat spreekt velen aan! (Het is ook heel veilig. Niet alleen omdat het lijkt over sport te gaan, maar ook omdat je gezellig in het donker naar een ander zit te kijken).
Maar ook over wat je daarvan kan opsteken voor buiten de sport, zoals thuis én op school.

Enthousiaste reacties

Van de makers van de gelijknamige theatervoorstelling voor sportclubs, waar al 100.000 (!) mensen van genoten hebben.

De reacties zijn zeer enthousiast. ‘Heel grappig!’. ‘Zo herkenbaar!’ Bezoekers geven gemiddeld een 8.

Verhaal

Voorzitter Ewald houdt een presentatie op de algemene ledenvergadering van de voetbalclub. Hij wil bij zijn vereniging naar een andere, meer positieve cultuur toe.

Bas, die de ledenvergadering bezoekt en al jarenlang coach is bij de club, is niet zo gediend van de bemoeizucht van de voorzitter. Het gaat toch prima!

Maar Ewald zet hem onder druk. Want hij vindt dat er écht wat moet veranderen.

Bas wil graag winnen en gaat het verhaal van de voorzitter dan toch maar proberen toe te passen bij zijn team. Maar dat blijkt nog niet zo makkelijk te zijn…

Tot overmaat van ramp wil zijn oudste zoon, Sander (13 jaar), stoppen met voetballen. Terwijl Bas het zo leuk vindt om zijn eigen zoon te coachen. En graag wil dat hij een topper wordt!

Vervolgens stapt zijn jongste zoon, Mathijs (8 jaar), over naar turnen. En begint zijn vrouw ook nog moeilijk te doen…

Cast

Bas Grevelink

Bas had een hoofdrol in de musical Billy Elliot en was daarvoor te zien in o.a. Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat

Bas Grevelinkrol van coach / vader
Ewald van Kouwen

Ewald speelt al acht jaar in de theatervoorstellingen van Positief Coachen en was daarvoor tien jaar lang bijna iedere dag op televisie als woordvoerder van de Consumentenbond

Ewald van Kouwenrol van voorzitter
12 jeugdige acteurs

De twee kinderen van het gezin worden gespeeld door jongens die vaak ook in andere producties staan, zoals The Sound of Music, Billy Elliot en Ciske de Rat

12 jeugdige acteursrollen van Mathijs (8 jaar) en Sander (13 jaar)

Crew

Marco Spek
Marco Spektheatertechnicus
Jeroen van Amerongen
Jeroen van Amerongencrewmember
Aike Dirkzwager
Aike Dirkzwagerregisseur
Ewald van Kouwen
Ewald van Kouwenscriptschrijver en zakelijk leider
Petra Nypels
Petra Nypelsoffice manager
diverse vrijwilligers
diverse vrijwilligersdie het project mogelijk maken!

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Samen werken we aan een positief klimaat bij sportclubs en – met de metafoor van de sport – bij scholen