‘En nou is het afgelopen!’

Zoek je als school iets bijzonders voor een ouderavond? Of werk je als school aan een positief klimaat maar is het lastig om de ouders van de leerlingen te bereiken (terwijl het essentieel is dat zij ook meedoen!)? Haal dan de humoristische voorstelling voor ouders ‘En nou is het afgelopen!’ naar jullie school!
Heb je interesse, vraag een vrijblijvende offerte  aan. (Ouders kunnen zich aanmelden via www.ennouishetafgelopen.nl  )

Jullie aula wordt theater

De voorstelling kan ingezet worden door bijvoorbeeld een basisschool of een middelbare school, of een samenwerking van een aantal scholen.

Gewoon in de eigen aula van de school. Wij bouwen jullie aule om tot een theater!

Leuke avond

Het thema van de voorstelling spreekt velen aan: ‘Hoe kun je zorgen dat het goed gaat met je kind in de sport en een ook thuis en op school?’.

Op zo’n leuke avond in de aula komen dus veel ouders af. Vervolgens krijgen ze het verhaal mee hoe een positief klimaat kan helpen, bij de sportclub, in het gezin én rond school.

Metafoor van de sport

De metafoor van de sport werkt heel goed om ouders te vertellen dat een positieve aanpak zorgt voor betere schoolprestaties, minder pubers die uitvallen, minder incidenten en meer werkplezier voor de leraren (en dus meer en betere leraren!).
En dat het van groot belang is dat, als de docenten het gaan doen, de ouders wel meedoen.

Emilie van Leeuwen

Kenniscentrum SWPBS (NL)

“De voorstelling van Positief Coachen zet ouders op humoristische wijze aan het denken over het belang van een positieve benadering in de opvoeding. Dat biedt scholen een mooie ingang om met ouders in gesprek te gaan over positief model staan in het leven van hun kind!”

Emilie van Leeuwenopleider
Judy Zwinkels

Jozefschool (basisschool Hoek van Holland, NL)

“Ik heb enorm gelachen en was ook geraakt. En de metafoor van de sport maakt ouders duidelijk waar het om draait: als we met z’n allen voor een meer positieve aanpak kiezen, gaat het ook beter thuis en op school!”

Judy Zwinkelsleerkracht
Christel Kerkhoffs

Centrum voor Jeugd en Gezin Deurne (NL)

“Een super leuke voorstelling waarbij ouders op een humoristische en soms ontroerende wijze aan het denken gezet worden over de invloed van een negatieve maar daarnaast vooral positieve benadering in de opvoeding.”

Christel Kerkhoffscoördinator

Met een lach en een traan

In de voorstelling volgen we een gezin op een zaterdag waarop alle drie de kinderen een wedstrijd hebben. Van het ontbijt ’s ochtends vroeg tot het naar bed gaan ’s avonds laat.

We zien de hectiek in het gezin en hoe ze omgaan met de prestatiedrang. Hilarisch en soms ontroerend!

In en buiten de sport

Over wat je zegt aan de ontbijttafel op de dag van een spannende wedstrijd. Wat je roept langs de kant als het echt ergens om gaat. En wat je zegt in de auto na een verloren uitwedstrijd.

En over wat je van de sport kan opsteken voor buiten de sport, zoals thuis en rond school! Als je kind weer ’s niet wilt luisteren. Of met een onvoldoende op z’n rapport thuiskomt.

Enthousiaste reacties

Van de makers van Wel winnen, hè! , de theatervoorstelling voor sportclubs waar al 100.000 (!) mensen van genoten hebben.

De reacties zijn zeer enthousiast. ‘Heel grappig!’. ‘Zo herkenbaar!’ Bezoekers geven gemiddeld een 8. (Onderzoek sportkoepel NOC*NSF.)

Het verhaal

Het is zaterdagochtend. Bas heeft de hele week hard gewerkt. En vandaag hebben alle drie de kinderen een wedstrijd (Mathijs van 8, Anne van 11 en Sander van 13 jaar). Een heel gedoe en een hoop spanning. En ze schieten maar niet op!

Zijn echtgenoot Lisa is niet zo blij met hem. Hij zit zo’n beetje de hele week na zijn werk meer op de voetbalclub dan thuis. En ook die zaterdagochtend is hij in Lisa’s ogen weer veel te makkelijk richting de kinderen.

Bij het ontbijt loopt de stress dan ook aardig op. Vervolgens is iedereen ook nog eens gespannen over de wedstrijden zelf. Want er moet natuurlijk wel gewonnen worden!

En dat is nog maar het begin van de dag. Want er gebeurt van alles als Bas gaat kijken bij de voetbalwedstrijd van Sander. En als Bas vervolgens met Mathijs naar het tennis gaat en Lisa met Anne naar het turnen.

Bas denkt maar aan één ding. Vanavond, als ze de kinderen weer thuisgebracht hebben van hun wedstrijden, Mathijs, Anne en Sander gegeten hebben en in bed liggen, zijn Lisa en hij eindelijk weer met elkaar. Hij heeft er nu al zin in!

Cast

In de voorstelling spelen twee volwassen acteurs en drie jeugdige acteurs. Sommige rollen worden afwisselend door meerdere acteurs ingevuld:

Kim Scheerder

Kim is regelmatig te zien in theaterproducties en ze is stemactrice, theaterdocent én geeft trainingen in mentale veerkracht

Kim Scheerderrol van moeder
Bas Grevelink

Bas had een hoofdrol in de musical Billy Elliot en was daarvoor te zien in o.a. Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat

Bas Grevelinkrol van vader
Bart van der Schaaf

Bart speelt o.a. Shakespeare in Engeland en is in Nederland vooral bekend van de Duyvis-reclame

Bart van der Schaafrol van vader
Ewald van Kouwen

Ewald speelt al acht jaar in de theatervoorstellingen van Positief Coachen en was daarvoor tien jaar lang bijna iedere dag op televisie als woordvoerder van de Consumentenbond

Ewald van Kouwenrol van voorzitter
18 jeugdige acteurs

De drie kinderen van het gezin worden gespeeld door jongens en meisjes die vaak ook in andere producties staan, zoals The Sound of Music, Billy Elliot en Ciske de Rat

18 jeugdige acteursrollen van Mathijs (8 jaar), Anne (11 jaar) en Sander (13 jaar)

Crew

Marco Spek
Marco Spektechnicus
Jeroen van Amerongen
Jeroen van Amerongencrewmember
Aike Dirkzwager
Aike Dirkzwagerregisseur
Ewald van Kouwen
Ewald van Kouwenscriptschrijver en zakelijk leider
Petra Nypels
Petra Nypelsoffice manager
diverse vrijwilligers
diverse vrijwilligersdie het project mogelijk maken!

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Samen werken we aan een positief klimaat bij sportclubs en – met de metafoor van de sport – bij scholen