‘Verschrikkelijke ouders’

Bij iedere club wordt er geklaagd over de ouders van de jeugdleden. De lezing voor (vertegenwoordigers van) sportclubs ‘Verschrikkelijke ouders‘ gaat erover dat ouders verschrikkelijk belangrijk maar soms ook verschrikkelijk zijn… Maar dat het ook anders kan! De spreker is Ewald van Kouwen, aanvoerder van Positief Coachen.

Heel concreet

Deze lezing voor sportclubs over ouders is heel concreet. Over hoe je als trainers en coaches en bestuurs- en commissieleden het gedrag en de betrokkenheid van de ouders van de jeugdleden kunt verbeteren.

Opmerkelijk verhaal

Ouders denken kennelijk dat het hun taak is om de kwaliteit van de arbitrage te beoordelen of om aanwijzingen te geven (ook al zijn ze de coach helemaal niet!). En ze bemoeien zich overal mee maar doen weinig voor de club… Maar je kunt dat ‘omgooien’ en wel door nota bene in te haken op hun eigen belang!

Bijzondere vorm

Ewald brengt zijn verhaal met veel energie en passie, en vertelt leuke anekdotes. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat hij ook in het theater staat. Hij geeft namelijk ook voorstellingen: voor ouders , voor sportclubs  en voor bedrijven 

Nieuwsgierig geworden?

Mogelijk komt de lezing ook bij jou in de buurt. Houd de lokale uitingen goed in de gaten.
Bekijk hier vast het filmpje waarin een lezing wordt aangekondigd (1,5 min.)!

Ben je van een organisatie en wil je de lezing boeken? Vraag dan een vrijblijvende offerte  aan!

Over de spreker

Ewald van Kouwen is in Nederland tien jaar lang zo’n beetje iedere dag op televisie geweest als woordvoerder van de Consumentenbond.

Sinds 2009 is hij aanvoerder van Positief Coachen. Hij geeft theatervoorstellingen, waar al 100.000 (!) mensen op af zijn gekomen die zeer enthousiast zijn. Deze voorstellingen worden in Nederland omarmd door sportkoepel NOC*NSF en 42 sportbonden.

Als gezicht van Positief Coachen geeft hij ook lezingen buiten het theater, zoals in sportkantines, op scholen, bij bedrijven en tijdens congressen.

Tot slot geeft hij leiding aan de professionele workshopleiders die in Nederland én Vlaanderen sportclubs ondersteunen om de prestaties te verbeteren en de vereniging te versterken.

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Samen werken we aan een positief klimaat bij sportclubs en – met de metafoor van de sport – bij scholen