‘Wel winnen, hè!’

Wil jij betere prestaties en een sterkere club? Dan mag je dit niet missen! De theatervoorstelling ‘Wel winnen, hè!’ is een humoristische voorstelling, speciaal voor trainers en coaches en bestuurs- en commissieleden van sportclubs. Een heerlijk avondje uit in het theater!

Voor trainers en bestuurders

In de theatervoorstelling volgen we trainer / coach Bas, die zijn uiterste best doet zijn sporters zo goed mogelijk te begeleiden. En voorzitter Ewald, die Bas (gevraagd en ongevraagd) advies geeft.
Ook zien we Bas met zijn beide kinderen, die op een individuele sport en een teamsport zitten: de 8-jarige Mathijs en de 13-jarige Sander.

Interessant thema

Over wat je zegt als coach vlak voor een spannende wedstrijd. Wat je doet als trainer als de training voor geen meter loopt. En hoe je als bestuurder met schreeuwende ouders langs de kant omgaat.

Enthousiaste reacties

Meer dan 100.000 (!) mensen – uit allerlei sporten – hebben de voorstelling al gezien.
De reacties zijn zeer enthousiast. ‘Heel grappig!’. ‘Zo herkenbaar!’ Bezoekers geven gemiddeld een 8. (Onderzoek sportkoepel NOC*NSF.)

Bekijk de trailer van de voorstelling in Nederland:

Verhaal

Voorzitter Ewald houdt een presentatie op de algemene ledenvergadering van de voetbalclub. Hij wil bij zijn vereniging naar een andere cultuur toe. Een cultuur waarin naar zijn overtuiging prestaties verbeteren, sportiviteit toeneemt, meer pubers lid blijven en het aantal medewerkers groeit.

Hij heeft een verhaal dat gestoeld is op praktijk­ervaringen van topcoaches (o.a. in het zwemmen en hockey) en onderbouwd is met jarenlang wetenschappelijk onderzoek (zowel in teamsporten als in individuele sporten).

Bas, die de ledenvergadering bezoekt en al jarenlang coach is bij de club, is niet zo gediend van de bemoeizucht van de voorzitter. Het gaat toch prima!

Maar Ewald zet hem onder druk. Want hij vindt dat er écht wat moet veranderen.

Bas wil graag winnen en gaat het verhaal van de voorzitter dan toch maar proberen toe te passen bij zijn team. Maar dat blijkt nog niet zo makkelijk te zijn…

Tot overmaat van ramp wil zijn oudste zoon, Sander (13 jaar), stoppen met voetballen. Terwijl Bas het zo leuk vindt om zijn eigen zoon te coachen. En graag wil dat hij een topper wordt!

Vervolgens stapt zijn jongste zoon, Mathijs (8 jaar), over naar turnen. En begint zijn vrouw ook nog moeilijk te doen…

Cast

Bas Grevelink

Bas had een hoofdrol in de musical Billy Elliot en was daarvoor te zien in o.a. Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat

Bas Grevelinkrol van coach / vader
Ewald van Kouwen

Ewald speelt al acht jaar in de theatervoorstellingen van Positief Coachen en was daarvoor tien jaar lang bijna iedere dag op televisie als woordvoerder van de Consumentenbond

Ewald van Kouwenrol van voorzitter
12 jeugdige acteurs

De twee kinderen van het gezin worden gespeeld door jongens die vaak ook in andere producties staan, zoals The Sound of Music, Billy Elliot en Ciske de Rat

12 jeugdige acteursrollen van Mathijs (8 jaar) en Sander (13 jaar)

Crew

Rogier Willems
Rogier Willemsvormgever
Dirk Blom
Dirk Blomlichtontwerper
Marco Spek
Marco Spektheatertechnicus
Aike Dirkzwager
Aike Dirkzwagerregisseur
Paul Kaptein
Paul Kapteinimpresario
Ewald van Kouwen
Ewald van Kouwenscriptschrijver en zakelijk leider
Petra Nypels
Petra Nypelsoffice manager
diverse vrijwilligers
diverse vrijwilligersdie het project mogelijk maken!

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Samen werken we aan een positief klimaat bij sportclubs en – met de metafoor van de sport – bij scholen