• Actrice gezocht

    Voor nieuwe theaterproductie ‘Uit je dak’

Ervaren (comedy-) actrice gezocht

Het theatergezelschap stichting Positief Coachen is op zoek naar een ervaren (comedy-) actrice tussen circa 40 en 55 jaar.

Het gaat hier om de theatervoorstelling ‘Uit je dak’, die in het seizoen 2025 – 2026 gaat lopen. (Dus repetities in het voorjaar c.q. de zomer van 2025.)

De reden dat we nu reeds deze oproep doen, is dat de actrice het wellicht leuk vindt om in het seizoen 2024 – 2025 mee te denken over het ontwikkelen van deze nieuwe voorstelling.

Het theatergezelschap

We maken al meer dan vijftien jaar met succes educatieve voorstellingen over een positief klimaat in gezinnen, bij de sportclub, rond school en op het werk. In schouwburgen maar ook ‘op locatie’, zoals in aula’s van scholen en auditoriums van kantoren.

Inhoudsdeskundige Ewald van Kouwen vertelt het verhaal van Positief Coachen, wat al snel ontaardt in toneelspel (vergelijkbaar met bijvoorbeeld Omdenken). Daarbij heeft hij onder andere gewerkt met regisseur Aike Dirkzwager en met acteurs Kim Scheerder en Bas Grevelink (zie foto’s).

Om een indruk te krijgen kun je de diverse trailers bekijken op deze site.

De nieuwe voorstelling

‘Uit je dak’ is de titel van onze nieuw te ontwikkelen theatervoorstelling voor iedereen die kinderen heeft of kinderen begeleidt: ouders, sportcoaches, leraren, noem maar op.

We nemen ze mee in de nieuwste inzichten over het begeleiden van je kind of de kinderen die je onder je hoede hebt. In de vorm van een humoristische voorstelling; een heerlijk avondje uit.

Het impresariaat Buro Stek gaat de voorstelling dit najaar (2024) aan de theaters aanbieden. Zodat de theaters het met ingang van het seizoen 2025-2026 in hun programmering kunnen opnemen.

De kern van het verhaal

In ‘Uit je dak’ komt het echtpaar Lisa en Maarten thuis nadat ze uit eten zijn geweest in een chic restaurant. Ze hebben hun 25-jarig huwelijk gevierd (zijn nog altijd smoorverliefd op elkaar). Maar ook gevierd dat nu ook de laatste van hun drie kinderen op kamers is (en zij dus het rijk alleen hebben!). Onder het genot van een wijntje blikken zij – onderuitgezakt op de bank – terug op hoe zij de afgelopen twintig jaar hun kinderen hebben opgevoed. Ze hebben immers van alles met die drie meegemaakt…

Wat wij zoeken

We zijn op zoek naar een ervaren actrice (zzp-er), bij voorkeur ook specifiek met komische rollen. Leeftijd circa 40 tot 55 jaar (de actrice speelt de moeder van kinderen die inmiddels student zijn). Beschikbaar in het theaterseizoen 2025 – 2026 (het aantal boekingen is in deze fase overigens nog niet bekend) en bij gebleken succes in het seizoen daarna. Bereid om in het hele land te spelen en dus te reizen. Kunnen zingen is niet een noodzakelijke voorwaarde maar wel een pré.

Neem contact op!

Theater met impact

  • Stichting Positief Coachen is een theatergezelschap dat al meer dan vijftien jaar humoristische voorstellingen geeft in de sport, in het onderwijs en in het bedrijfsleven, als krachtige aanzet voor een positief klimaat

© Stichting Positief Coachen | powered by websiteforyou.nl