Jeugdige acteurs gezocht!

Vind je het leuk om te acteren? En wil je graag in een professionele productie staan? De stichting Positief Coachen zoekt regelmatig kinderen om mee te doen!

In onze humoristische voorstellingen spelen talentvolle meisjes en jongens van 8 tot 14 jaar. Momenteel zoeken we jongens van 8 – 10 jaar, die de rol van Mathijs gaan spelen in onze nieuwe voorstelling Pap, doe normaal!.

Bij ons doe je – op hoog niveau – een unieke ervaring op, waardoor je je als jeugdige acteur enorm ontwikkelt. Dat komt bijvoorbeeld door de podiumervaring (wat nooit na te bootsen is bij een theaterschool) en de vele individuele aandacht.

We zien dan ook dat onze jeugdige acteurs  – na bij ons te hebben gespeeld – vaak rollen krijgen in grote musicals, films, commercials, tv-series.
(Overigens komen ook kinderen van grote musicals naar ons toe.)

Bij ons staan plezier en zelfvertrouwen voorop! Zie ook de referenties van kinderen en ouders verderop op deze webpagina!

Momenteel zoeken we voor de voorstelling Pap, doe normaal! een jongen die:

 • 8 – 10 jaar oud is;
 • duidelijk kleiner is dan degene die zijn grotere broer speelt en die circa 155 cm lang is;
 • een schattige uitstraling heeft;
 • al goed teksten kan onthouden;
 • een vrolijke en speelse jongen kan spelen.

Verder stellen we de volgende voorwaarden:

 • Je bent doordeweeks in principe alle avonden beschikbaar om van 20.00 tot 21.15 uur te spelen. Maar wees gerust:
  1) dit geldt alleen voor het seizoen en buiten de schoolvakanties,
  2) je speelt normaalgesproken niet vaker dan maximaal één keer per week,
  3) je weet minstens een maand van te voren wanneer je speelt.
 • Je stelt voor een jaar je 24 wettelijke speelbeurten beschikbaar voor Positief Coachen. Dat betekent dat je in die periode niet ook in andere professionele producties kunt spelen. (Wel mag je in voorstellingen spelen van je theaterschool en audities doen voor de periode erna.)
 • Je ouders / verzorgers zijn bereid om te rijden naar de uitvoeringen, op locaties op maximaal 1 tot 1,5 uur rijden (plus mogelijk files).

In Pap, doe normaal! zijn drie rollen: naast vader Maarten en zijn zoon Sander (een figurant speelt zijn vriendinnetje) ook het jongere broertje van Sander, Mathijs.

De rol van vader Maarten wordt gespeeld door Ewald van Kouwen. Hij speelt al tien jaar in de theatervoorstellingen van Positief Coachen. (De regisseur daarvan is Aike Dirkzwager.)

Talentvolle jeugdige acteurs vervullen de rollen van Sander en Mathijs.

De voorstelling Pap, doe normaal! (waar we dus jongens van 8 – 10 jaar voor zoeken) wordt vooral gespeeld in aula’s van scholen, maar ook in culturele centra en theaters.

Je speelt op locaties op maximaal 1 tot 1,5 uur rijden (plus mogelijk files).

De uitvoeringen zijn meestal van 20.00 tot 21.15 uur.

Je wordt dan uiterlijk 18.45 uur op de locatie verwacht om je voor te bereiden, als we op een school spelen. Als we in het theater staan, kom je ‘s middags na school al meteen naar de locatie.

Aangezien we vooral in opdracht van scholen spelen, weten we van te voren niet exact hoe vaak we gaan spelen (en hebben we niet een speellijst voor het hele seizoen). Wel weet je minstens een maand van te voren wanneer je moet spelen.

Deze voorstelling is nieuw. Het uiteindelijke streven is dat je – in het seizoen en buiten de schoolvakanties – gemiddeld één keer per week speelt. Dat betekent dat je aankomende periode al je 24 wettelijke speelbeurten voor ons beschikbaar moet houden. (Wel mag je in voorstellingen spelen van je theaterschool.)

Het gaat hier om het seizoen 2020 – 2021. Maar mogelijk zal je al in april 2020 spelen, na de repetitieperiode januari – maart 2020.

 • Wanneer? In de periode januari – maart.
 • Op welke dagen? Op zaterdagen (maar we houden met de tijden er rekening mee als je een sportwedstrijd hebt).
 • Hoe laat? Van 10.00 tot 16.00 uur (maar we schuiven dat op als je eerst een wedstrijd met je sportclub hebt).
 • Hoe vaak? Het gaat om circa zes repetities plus een generale repetitie (dus zeven zaterdagen in totaal).
 • Waar? In ons mini-theatertje in Nieuwegein (in het midden van het land en goed bereikbaar).

 • Je contactpersoon voor de audities is Wendy Arendsen.
 • De kinderregisseur is Irene van Rijsewijk.
 • De kinderbegeleider bij de repetities is iemand uit een groepje acteurs in opleiding aan de Academie voor Theaterperformance in Utrecht.
 • Bij een uitvoering heb je vooral te maken met theatertechnicus Marco Spek en de volwassen acteur Ewald van Kouwen.
 • Office manager Petra Nypels zorgt bij de uitvoeringen voor de planning en de uitbetalingen van de vergoedingen.

Bij ons is altijd een kinderbegeleider bij de repetities aanwezig en een van de ouders / verzorgers bij de uitvoeringen. Zo creëren we een optimaal veilig klimaat voor de kinderen.

Verder hebben alle mensen die bij ons met de kinderen werken een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (zodat er een check is gedaan door Justitie), maken we goede afspraken met de ouders en de kinderen over de omgangsvormen, hebben we een daartoe opgeleide vertrouwenspersoon, etc.

De audities zijn heel leuk en in de vorm van een workshop met een groepje kinderen, onder leiding van onze kinderregisseur. (Bij ons geen audities met een strenge jury achter een tafel!)
De deelnemende kinderen leren in de periode ervoor thuis een tekst in.

De audities zijn op een zaterdag of zondag. In ons mini-theatertje in Nieuwegein (in het midden van het land en goed bereikbaar).

We nemen – ieder seizoen – voor iedere rol vier tot vijf jeugdige acteurs aan, voor het noorden, het oosten, het zuiden en het westen van het land. Ter aanvulling op de huidige cast zoeken we nu dus een jongen van 8 – 10 jaar.

Als je voldoet aan de voorwaarden zoals hierboven verwoord, dan kun je aan je ouders vragen of ze reageren via het formulier onderaan deze webpagina.

Mogelijk vragen we je vervolgens om een filmpje aan ons te sturen waarin je wat over je zelf vertelt (dat je gewoon met je telefoon mag opnemen en via WhatsApp mag sturen).
Na het beoordelen van deze filmpjes nodigen we een aantal kinderen uit voor de audities.

Let op: alleen ouders / verzorgers kunnen reageren, namens hun kind. Berichten van kinderen zelf worden niet in behandeling genomen.

Video’s

Trailer ‘Dat schiet lekker op zo!’

Reacties van het publiek

Trailer ‘Pap, doe normaal!’

Lerares over de voorstelling

Referenties

Billy Elliot

Het is super leuk om in deze voorstelling te mogen spelen, ik heb er veel van geleerd. En het is heel gezellig met de andere kinderen!
Nick is o.a. Billy Elliot gaan spelen in de gelijknamige musical.

“Bijzonder leuke en leerzame ervaring voor zowel kind als ouder. Top sfeer binnen een professioneel team!

The Sound of Music

Vanaf het eerste moment kom je in een soort familie waar iedereen elkaar helpt en steunt. Je leert er ook super veel.
Olaf is onder meer in The Sound of Music gaan spelen.

Hij heeft van elk optreden genoten en wij als ouders ook. Het was voor Olaf ook een mooie springplank.

Kasper en de Kerstengelen

“Ik vond het zo leuk om bij Positief Coachen te spelen, dat ik later weer teruggekomen ben.”
Josephine is o.a. in de tv-serie Kasper en de Kerstengelen gaan spelen.

“Tussen de kinderen / ouders is vaak een hechte band ontstaan. In de loop van de jaren hebben zo’n zeventig kinderen bij Positief Coachen gespeeld. Je ziet dat groepjes af en toe zelfs na jaren nog reunies houden!”

Foto’s

Ja, ik heb interesse in de audities!

Neem contact op!

Op de hoogte blijven?

Theater met impact

 • Stichting Positief Coachen is een theatergezelschap dat humoristische voorstellingen geeft in de sport, in het onderwijs én in het bedrijfsleven, als krachtige aanzet voor een positief klimaat