En nou is het afgelopen 1

En nou is het afgelopen!

De stichting Positief Coachen heeft in de periode 2013-2015 een theatertour uitgevoerd met de voorstelling ‘En nou is het afgelopen!’. Een humoristische voorstelling voor ouders van jeugdleden van sportclubs. Over hoe je als vader of moeder kunt zorgen dat het goed gaat met je kind in de sport (en daarbuiten!).

Tegenwoordig geeft Ewald van Kouwen, aanvoerder Positief Coachen, voor ouders theatrale lezingen op scholen en de voorstelling Dat schiet lekker op zo! bij sportclubs.

Er zijn van ‘En nou is het afgelopen!‘ zo’n zestig uitvoeringen geweest,  verspreid over het hele land. Deze waren deels in opdracht van de sportkoepel NOC*NSF en 42 sportbonden, deels op lokaal initiatief.

In onderzoek van NOC*NSF gaven de bezoekers aan: dit zouden álle ouders bij onze club moeten zien! Daarom spelen we momenteel de voorstelling Dat schiet lekker op zo!, die speciaal is gemaakt voor sportkantines. In de eigen omgeving, zodat iedereen er bij kan zijn.

In de theatervoorstelling ‘En nou is het afgelopen!‘ volgen we een gezin op een zaterdag dat alle drie de kinderen een wedstrijd hebben. Van het ontbijt ’s ochtends vroeg tot het naar bed gaan ’s avonds laat.
We zien de hectiek in het gezin en hoe ze omgaan met de prestatiedrang. Hilarisch en soms ontroerend!

Over wat je zegt aan de ontbijttafel op de dag van een spannende wedstrijd. Wat je roept langs de kant als het echt ergens om gaat. En wat je zegt in de auto na een verloren uitwedstrijd.

De voorstelling vertelt ouders – vanuit het gedachtegoed van Positief Coachen – hoe zij hun kind effectief kunnen begeleiden.

De theatertour was in het kader van het project Naar een veilig sportklimaat (VSK) van de sportkoepel NOC*NSF en 42 sportbonden, het ministerie van VWS en vele gemeenten.
Het doel is een positief en pedagogisch sportklimaat, waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen, minder met incidenten worden geconfronteerd en minder snel afhaken (en er meer – en betere! – trainers en coaches voor ze zijn).

De voorstelling is van de makers van Wel winnen, hè!, de theatervoorstelling voor trainers/coaches en bestuurs- en commissieleden bij sportclubs. Daar hebben 100.000 mensen van genoten.

De reacties van het publiek waren zeer enthousiast. ‘Heel grappig!’. ‘Zo herkenbaar!’ Bezoekers gaven gemiddeld een 8. (Onderzoek sportkoepel NOC*NSF.)

Zie ook de referenties van gemeenten onderaan deze webpagina!

Het is zaterdagochtend. Lisa heeft de hele week hard gewerkt. En vandaag hebben alle drie de kinderen een wedstrijd (Mathijs van 8, Anne van 11 en Sander van 13 jaar). Een heel gedoe en een hoop spanning. En ze schieten maar niet op!

Haar echtgenoot Bas werkt ook niet bepaald mee. Hij zit zo’n beetje de hele week na zijn werk meer op de voetbalclub dan thuis. En ook die zaterdagochtend is hij in Lisa’s ogen weer veel te makkelijk richting de kinderen.

Bij het ontbijt loopt de stress dan ook aardig op. Vervolgens is iedereen ook nog eens gespannen over de wedstrijden zelf. Want er moet natuurlijk wel gewonnen worden!

En dat is nog maar het begin van de dag. Want er gebeurt van alles als Lisa en Bas samen gaan kijken bij de voetbalwedstrijd van Sander. En als Bas vervolgens met Mathijs naar het tennis gaat en Lisa met Anne naar het turnen.

Bas denkt maar aan één ding. Vanavond, als ze de kinderen weer thuisgebracht hebben van hun wedstrijden, Mathijs, Anne en Sander gegeten hebben en in bed liggen, zijn Lisa en hij eindelijk weer met elkaar. Hij heeft er nu al zin in!

De voorstelling wordt omarmd door o.a.:

Trailer

Foto’s

Cast

Kim is regelmatig te zien in theaterproducties en ze is stemactrice, theaterdocent én geeft trainingen in mentale veerkracht

Bas had een hoofdrol in de musical Billy Elliot en was daarvoor te zien in o.a. Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat

Bart speelt o.a. Shakespeare in Engeland en is in Nederland vooral bekend van de Duyvis-reclame maar ook te zien in diverse toneelstukken, films en tv-series

Ewald speelt al tien jaar in de theatervoorstellingen van Positief Coachen en was daarvoor tien jaar lang zo’n beetje iedere dag op televisie als woordvoerder van de Consumentenbond

De drie kinderen van het gezin worden gespeeld door jongens en meisjes die vaak ook in andere producties staan, zoals The Sound of Music, Billy Elliot en Ciske de Rat

Crew

Gemeente Den Haag (NL)

“De voorstelling voor de ouders van de jeugdleden van tien Haagse sportclubs was binnen 48 uur ‘uitverkocht’. Terwijl we toch een zaal van duizend stoelen hadden! We hebben toen snel een tweede voorstelling georganiseerd.”

Gemeente Schiedam (NL)

”De voorstelling werd zeer goed bezocht, er waren honderden ouders! En de reacties waren heel enthousiast. Mensen vonden het erg herkenbaar en zijn ook geïnspireerd geraakt om het verhaal toe te passen in de praktijk.”

Centrum voor Jeugd en Gezin Deurne (NL)

“De ouders werken op een humoristisch en soms ontroerende wijze aan het denken gezet, over de invloed hun benadering in de opvoeding. Super leuke voorstelling!”

Neem contact op!

Op de hoogte blijven?

Theater met impact

  • Stichting Positief Coachen is een theatergezelschap dat humoristische voorstellingen geeft in de sport, in het onderwijs en in het bedrijfsleven, als krachtige aanzet voor een positief klimaat

© Stichting Positief Coachen | powered by websiteforyou.nl