Missie en activiteiten

De missie van onze beweging is een positief klimaat voor onze opgroeiende jeugd. Wij brengen het verhaal van Positief Coachen naar het grote publiek!

Dat doen we vooral via theater. Zodat we mensen raken en zij het ‘in hun buik voelen in plaats van slechts in hun hoofd begrijpen’. Een belangrijke eerste stap!

Positief Coachen is een maatschappelijk project om aan een positief klimaat voor kinderen bij sportclubs en scholen te werken.

Maar Positief Coachen is ook de naam van de stichting. Achter de stichting zit een beweging van zo’n honderd maatschappelijk betrokken professionals.

Onder spanning of bij irritatie en vermoeidheid worden we met z’n allen (onbewust en onbedoeld) negatief. We kijken dan vooral naar wat er niet goed gaat en hameren voortdurend op resultaten. Terwijl het juist dan aantoonbaar beter gaat als je dat ‘omklapt’!

Dat snappen we meteen. En weten we eigenlijk ook wel. Maar het doen in de praktijk, dat is nog niet zo makkelijk…

We zorgen met onze voorstellingen dat mensen snappen wat er aan de hand is en zin hebben om het anders te doen.
(Indien gewenst gevolgd door een campagne van een jaar, zodat mensen tips krijgen en er steeds weer aan herinnerd worden.)

Optioneel is dat er daarna vervolgactiviteiten zijn, om te leren hoe je het anders kunt doen en het kunt vasthouden:

Met onze voorstellingen (en de vervolgcampagne) geven we een krachtige aanzet voor een positief klimaat bij sportclubs en op scholen. In zo’n klimaat:

 • kunnen kinderen zich beter ontwikkelen;
 • haken ze minder snel af;
 • worden ze minder met incidenten geconfronteerd;
 • zijn er meer sportcoaches / leraren voor ze.

Actuele en urgente issues in onze samenleving.
Ook krijgen kinderen in een positief klimaat juist de goede lessen mee voor later!

Bovendien, als in de sport minder pubers afhaken (en dus regelmatig in beweging blijven en in de structuur van een vereniging):

 • zijn ze gezonder (denk aan overgewicht bij kinderen);
 • doen ze het beter op school;
 • hangen ze minder op straat.

We geven voorstellingen bij sportclubs, scholen en (als fundraising) bij bedrijven. We hebben in tien jaar meer dan duizend optreden gegeven. Zoals 300 voorstellingen in het theater voor sportclubs, waar 100.000 mensen op afkwamen.

 • We hebben vier jaar een theatertour gedaan met de voorstelling voor sportclubs Wel winnen, hè!.
 • Vervolgens twee jaar een tour met de voorstelling voor ouders van sportende kinderen En nou is het afgelopen!.

Indien gewenst gevolgd door een campagne van een jaar.

Ook geven we lezingen en workshops. In de sport hebben al meer dan honderd verenigingen een reeks workshops in huis gehaald.

 • We starten met toneel, zodat mensen eerst geraakt worden. Met échte kinderen (geen volwassenen die een petje opzetten en een kind nadoen). En in een theatersetting, ook op locatie.
 • We brengen het verhaal met de metafoor van de sport (ook bij ouders, scholen en bedrijven), want dat spreekt velen aan!
 • We werken altijd vanuit onze visie: trigger mensen met ‘winnen’, maak het leuk en breng het vanuit een positieve invalshoek.
 • We zijn al tien jaar aantoonbaar succesvol.

Ons programma is:

 1. wetenschappelijk onderbouwd;
 2. gestoeld op praktijkervaringen van toppers;
 3. gegoten in een aantrekkelijke vorm;
 4. gericht op een duurzame verandering.
 • In Nederland worden onze voorstellingen in de sport omarmd door sportkoepel NOC*NSF en 42 sportbonden. Ontwikkeld vanuit een project met het Ministerie van VWS en talloze gemeenten en Centra voor Jeugd en Gezin (CJG’s): Naar een veilig sportklimaat.
 • In Vlaanderen werkt Positief Coachen samen met diverse sportregio’s en gemeentelijke sportdiensten.

Verder werkt stichting Positief Coachen samen met mensen achter programma’s in het onderwijs zoals PBS, en met mensen van het Internationaal Centrum voor Ethiek in de Sport (ICES) in Brussel.

Bedrijven steunen ons om onze maatschappelijke missie te realiseren.

Heb je interesse in een voorstelling (en campagne) voor jouw sportclub, school of bedrijf, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Heb je een vraag, neem dan uiteraard gerust contact op. Je kunt ons mailen. Bellen kan natuurlijk ook: vanuit Nederland 085 – 773 17 08, vanuit Vlaanderen 0031 85 – 773 17 08.

Algemene voorwaarden

Organisaties die onze voorstellingen (of lezingen), vervolgbijeenkomsten en/of campagne afnemen, krijgen de laatste versie van onze algemene voorwaarden. Deze zijn hier te downloaden.

Dit zijn de regels die standaard gelden op de overeenkomsten die wij als stichting aangaan met onze opdrachtgevers.

Privacyverklaring

Conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) hebben wij een privacyverklaring.

In dat privacybeleid lees je welke (persoons)gegevens wij verzamelen, waar wij die gegevens voor gebruiken en wat jouw privacyrechten zijn.

Veilige omgeving

Voor onze jeugdige acteurs creëren we een optimaal veilig klimaat: bij ons is altijd een kinderbegeleider bij de repetities aanwezig, en een van de ouders bij de uitvoeringen.

Verder hebben alle mensen die bij ons theatergezelschap werken een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (zodat er een check is gedaan door Justitie), maken we goede afspraken met de ouders en de kinderen over de omgangsvormen, hebben we een vertrouwenspersoon, etc.

Neem contact op!

Op de hoogte blijven?

Theater met impact

 • Stichting Positief Coachen is een theatergezelschap dat humoristische voorstellingen geeft in de sport, in het onderwijs én in het bedrijfsleven, als krachtige aanzet voor een positief klimaat