Gorinchem

woensdag 10 november 2021

De uitvoering van de humoristische theatervoorstelling ‘Pap doe normaal!’ op woensdagavond 10 november 2021 in Gorinchem, is vooral voor ouders. Zij mogen hun kind(eren) meenemen – mits tien jaar of ouder – om het samen als gezin te beleven.

Alle bezoekers moeten van overheidswege een coronatoegangsbewijs hebben (als zij ouder zijn dan twaalf jaar).


BESTEL HIER JE VRIJKAARTJES!

  • Eerst geef je het aantal kaartjes aan en klik je op ‘Registreer’.
  • Vervolgens vul je je naam en mailadres in.
  • Vergeet dan niet om daar naar beneden te scrollen, om de vervolgvragen te beantwoorden.
  • Pas dan kun je opnieuw op ‘Registreer’ klikken om je vrijkaartjes te bestellen!

Kinderen kunnen een hele uitdaging zijn. Soms zit je met je handen in het haar. Veel ouders herkennen dat. En wat doe je dan?

Een positieve aanpak zou goed werken. Maar probeer dat maar eens te doen als het even spannend is (bijvoorbeeld rond school van je kind of bij z’n sportwedstrijd), of als je geïrriteerd of vermoeid bent…

In de voorstelling, met een lach en een traan, komen allerlei herkenbare situaties voorbij waar je als vader of moeder mee te maken krijgt. En je kind, die herkent het vast ook!

Deze theatervoorstelling is vooral leuk en interessant voor mensen met kinderen in de leeftijd van de basisschool en in de leeftijd van de middelbare school.

Als je wilt, kun je het samen met je kind beleven! Gezien de situaties die in de voorstelling voorkomen, moet je zoon of dochter wel tien jaar of ouder zijn. Ook moet je kind bij jullie als ouders gaan zitten.

Maar ook iedereen die kinderen begeleidt, zoals sportcoaches en leraren, is van harte welkom. (Heb je ‘Dat schiet lekker op zo!’ al gezien? In deze voorstelling wordt wel hetzelfde verhaal vertelt.)

Let op: alle bezoekers moeten, als zij ouder zijn dan twaalf jaar, van overheidswege een coronatoegangsbewijs hebben.

Van overheidswege mogen alleen bezoekers worden toegelaten die een coronatoegangsbewijs hebben. Je kunt die bij binnenkomst laten zien via de coronacheckapp of via een papieren coronapaspoort.

(Dit geldt overigens alleen voor dertien jaar en ouder.)

Dat wil zeggen dat iedereen volledig gevaccineerd is, een recente coronatest met een negatieve uitslag heeft of al corona heeft gehad.

Een kaartje kost normaal €17,50, maar dit keer is het gratis (dankzij de gemeente Gorinchem).

Wel vragen we je om je van te voren aan te melden, zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. En vol is vol!

De inloop bij deze uitvoering op woensdagavond 10 november 2021 is vanaf 19.00 uur. De voorstelling zelf is van 19.30 tot 20.45 uur (zonder pauze).

Deze uitvoering is in de Brede school Gildenplein (Papland 5, Gorinchem).

Maarten probeert een andere aanpak uit: hij doet zijn best om het richting zijn oudste zoon Sander wat positiever te doen. Thuis, bij de sportclub en ook rond de school van Sander. Want dat wordt daar van de ouders verwacht.

Maar dat blijkt in de praktijk nog niet zo makkelijk… De spanning tussen Maarten en zijn oudste zoon loopt dan ook steeds hoger op. En de verkering van Sander heeft nou ook niet echt een goede invloed.

Bij zijn jongste zoon, Mathijs, lukt het wel! Maar ja, die is pas acht…

Deze theatervoorstelling is van de makers van o.a. ‘Wel winnen, hè!‘ (waar 100.000 mensen van genoten hebben!) en ‘Dat schiet lekker op zo!‘ (die momenteel gespeeld wordt bij sportclubs): stichting Positief Coachen.

De reacties op de voorstellingen zijn zeer enthousiast. De bezoekers geven gemiddeld een 8, blijkt uit onafhankelijk onderzoek. ‘Zo grappig!’. ‘Heel herkenbaar!’.

De beide zonen worden afwisselend gespeeld door talentvolle jeugdige acteurs, met vaak al een ruime ervaring in het theatervak.

Ewald van Kouwen vertolkt de rol van vader. Hij speelt al tien jaar in de theatervoorstellingen van de stichting Positief Coachen.

Deze uitvoering wordt georganiseerd door de gemeente Gorinchem.

Als je vragen hebt, kun je het theatergezelschap mailen of bellen: 085 – 773 17 08.

Foto’s

Basisschool De Kleine Kapitein (Bakel, NL)

“Wat hebben we genoten van de voorstelling. Humoristisch en heel herkenbaar!”

Een puber die met zijn moeder mee was

”Dit is precies hoe het bij ons thuis gaat. Dat maakte het zo super leuk en grappig!'”

Volkskrant (NL)

“Ik heb ademloos geluisterd en gekeken!”

voetbalclub sc Genemuiden (NL)

“Amusement van de bovenste plank.”