VV Actief

dinsdag 26 oktober 2021

In februari 2020 was de humoristische theatervoorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’ ook al bij VV Actief te zien. Toen waren de reacties zeer enthousiast!

Deze nieuwe uitvoering is voor iedereen die het vorig jaar gemist heeft: trainers / leiders, ouders en bestuurs- en commissieleden.

Alle bezoekers moeten een coronatoegangsbewijs hebben, die ze bij binnenkomst via de coronacheckapp of via een papieren coronapaspoort laten zien.


BESTEL HIER JE VRIJKAARTJES!

  • Eerst geef je het aantal kaartjes aan en klik je op ‘Registreer’.
  • Vervolgens vul je je naam en mailadres in.
  • Vergeet dan niet om daar naar beneden te scrollen, om de vervolgvragen te beantwoorden.
  • Pas dan kun je opnieuw op ‘Registreer’ klikken om je vrijkaartjes te bestellen!

Hoe kun je kinderen in de sport effectief begeleiden? En hoe kunnen we met z’n allen zorgen voor nog meer sportplezier voor de jeugdleden van onze club? Daarover gaat deze humoristische theatervoorstelling.

Want in een positief klimaat bij jullie club kunnen kinderen zich beter ontwikkelen, haken ze minder snel af, zijn er minder incidenten en krijg je meer vrijwilligers. Zeer actuele en urgente thema’s in de sport!

Vorig jaar was deze theatervoorstelling ook al bij VV Actief te zien. Deze nieuwe uitvoering is voor iedereen die het destijds gemist heeft: trainers / leiders, ouders en bestuurs- en commissieleden.

De ruimte, waar de uitvoering van ‘Dat schiet lekker op zo!’ plaatsvindt, is die avond een culturele locatie (een locatie waar een theatervoorstelling wordt gespeeld). Er komen geen andere bezoekers dan mensen die vooraf een – overigens gratis – e-ticket hebben besteld.

We hebben ervoor gekozen om alleen bezoekers toe te laten die een coronatoegangsbewijs hebben (je kunt die bij binnenkomst laten zien via de coronacheckapp of via een papieren coronapaspoort).

Dat wil zeggen dat iedereen volledig gevaccineerd is, een recente coronatest met een negatieve uitslag heeft of al corona heeft gehad.
Daardoor hoeven de bezoekers niet onderling 1,5 meter afstand te houden.

Verder gelden ook de overige coronaregels voor culturele locaties. Zo krijgen alle bezoekers een vaste zitplaats en wordt de zaal voor slechts twee derde gevuld.

Ook houdt iedereen zich uiteraard aan de basisregels (zoals goed handen wassen, niezen en hoesten in de elleboog, geen handen schudden).

De toegang is dit keer gratis (dankzij Sport Drenthe en het landelijke sportakkoord).

Wel vragen we je om je van te voren aan te melden, zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. En let op: vol is vol!

De inloop is vanaf 19.00 uur. De voorstelling zelf is van 19.30 tot 20.45 uur (zonder pauze).

Deze uitvoering is in de kantine van VV Actief.

Maarten probeert een andere aanpak uit: hij doet zijn best om het richting zijn zoon Sander wat positiever te doen. Thuis, rond de school van Sander én bij de sportclub. Want dat wordt daar van de ouders verwacht.

Maar dat blijkt in de praktijk nog niet zo makkelijk te zijn! Ook niet als hij de coach is van Sander.

Tot overmaat van ramp overweegt zijn zoon te stoppen met sporten. En ook de relatie met zijn tweede vrouw vertoont scheurtjes…

Deze theatervoorstelling is van de makers van o.a. ‘Wel winnen, hè!‘ (waar 100.000 mensen van genoten hebben!) en ‘Pap, doe normaal!‘ (die momenteel gespeeld wordt op scholen): stichting Positief Coachen.

De reacties op de voorstellingen zijn zeer enthousiast. De bezoekers geven gemiddeld een 8, blijkt uit onafhankelijk onderzoek. ‘Zo grappig!’. ‘Heel herkenbaar!’.

De zoon wordt afwisselend gespeeld door talentvolle jeugdige acteurs, met vaak al een ruime ervaring in het theatervak.

Ewald van Kouwen vertolkt de rol van vader en coach. Hij speelt al meer dan tien jaar in de theatervoorstellingen van de stichting Positief Coachen.

Na afloop kun je – voor slechts €5 – het gelijknamige boekje kopen, met de tips uit de voorstelling.

Bovendien krijg je – als je dat wilt – na de uitvoering regelmatig een kort filmpje in de mail. Het verhaal loopt door in een videofeuilleton!

(Ook is de uitvoering bij jullie club de start van een campagne van een jaar om aan een positief klimaat te werken.)

Deze uitvoering wordt georganiseerd door voetbalclub VV Actief, in samenwerking met Sport Drenthe.

Als je vragen hebt over deze uitvoering, kun je contact opnemen met Josefien Stenvers, ambassadeur Positief Sportklimaat bij VV Actief:

Als je vragen hebt over de voorstellingen van de stichting Positief Coachen, dan kun je het theatergezelschap mailen of bellen: 085 – 773 17 08.

Foto’s

voetbalclub VV de Meern (Utrecht, NL)

“Wij organiseren bij onze club ieder jaar een uitvoering!”

gemeente Venlo (NL)

Zoveel positieve reacties na afloop! De jeugdige acteur wist de zaal ook volledig in te pakken.

Volkskrant (NL)

“Ik heb ademloos geluisterd en gekeken!”

voetbalclub sc Genemuiden (NL)

“Amusement van de bovenste plank.”