Heb ik even geluk!

Wil je als bedrijf een krachtige aanzet voor meer werkgeluk voor jullie mensen, wetende dat het dan nog beter gaat?
Of zoek je gewoon een bijzonder event voor jullie managers en/of medewerkers (c.q. relaties)?

Boek dan nu de humoristische voorstelling ‘Heb ik even geluk!‘. (Steun je meteen het goede doel van de stichting Positief Coachen!) Over meer plezier op het werk.

 • Wil je anderen enthousiast maken? Download dan hier de flyer, print ‘m uit op een dubbelzijdig A4-tje en geef ‘m mensen in handen!

Het zou bij bedrijven best wat positiever mogen. Een zeer actueel en urgent thema. Want werkgeluk is tegenwoordig echt een ding bij bedrijven. En een positief klimaat leidt tot meer plezier op het werk!

Het bijzondere is: mensen vertonen vaak negatief gedrag omdat ze heel graag willen dat het goed gaat. Terwijl het natuurlijk juist beter gaat als je het positiever doet!

Dat snappen we meteen. En weten we eigenlijk ook wel. Maar het doen in de praktijk, dat is nog niet zo makkelijk…

De voorstelling is een krachtige aanzet voor een – nog – positiever klimaat bij jullie bedrijf. (Het geeft ook een ankerpunt waar mensen later aan kunnen refereren!) In zo’n klimaat neemt de medewerker-tevredenheid toe en is de kans aantoonbaar groter dat:

 • de targets worden gehaald;
 • talentvolle mensen graag bij jullie willen blijven en komen werken;
 • er minder incidenten zijn.

Dat is aangetoond in jarenlang wetenschappelijk onderzoek, dat aan het verhaal ten grondslag ligt. Maar het is gegoten in een luchtige voorstelling!

De voorstelling kan veel invloed hebben op hoe jullie mensen voortaan met elkaar omgaan en ook op hoe zij zelf hun werk ervaren.
Hoe kun je zorgen voor (nog) meer plezier op het werk? Hoe kun jij dat voor jezelf voor elkaar krijgen? En hoe kun je elkaar daarin helpen?

Maar het is ook gewoon een leuk event!

De voorstelling is leuk en interessant voor iederéén bij het bedrijf! Bijvoorbeeld voor de managers. Of voor het hele personeel.

Ook voor de partners van jullie medewerkers en voor de relaties van het bedrijf.

Heb ik even geluk!‘ is de solovoorstelling van Ewald van Kouwen, aanvoerder van de beweging Positief Coachen.

Hij staat al tien jaar in het theater met zijn succesvolle voorstellingen voor ouders, sportclubs en scholen. Zoals Wel winnen, hè!, waar 100.000 mensen op af kwamen.
(Daarvoor was hij tien jaar lang zo’n beetje iedere dag op televisie als gezicht van de Consumentenbond.)

Ook geeft hij al tien jaar lezingen voor gerenommeerde bedrijven. Zoals Rabobank, KPN, Belastingdienst, Océ, Ministerie van Defensie en Start People.
Lees onderaan deze webpagina de referenties!

Bij het bedrijf waar Maarten werkt, draait een project om te zorgen dat iedereen (nog) meer plezier krijgt op het werk. Maar dat blijkt nog niet zo eenvoudig!

De directeur heeft het besloten, maar het moet wel op zijn manier. De manager van de afdeling denkt zelf dat ze een goede leidinggevende is, maar trapt in alle valkuilen. En de directe collega’s van Maarten lopen maar te klagen.

Uiteindelijk doen allen toch mee. Maar het gaat de een beter af dan de ander…

Voor een grote groep kan de voorstelling plaatsvinden in het theater; een hele belevenis!

Maar we kunnen de voorstelling ook gewoon spelen bij het bedrijf (dan bouwen we – met zwarte theaterdoeken, toneelspots en professionele geluidsversterking – een ruimte in jullie pand om tot een theatertje!).

De voorstelling duurt circa 75 minuten, zonder pauze.

(Als het onderdeel is van een totaalprogramma – bijvoorbeeld op een congres – kan het op verzoek ook korter.)

Als het bedrijf dat wil, kan er nog even nagepraat worden. Want de acteur is tevens de inhoudsdeskundige!

De reacties op de voorstellingen van Ewald van Kouwen (zoals Wel winnen, hè! en tegenwoordig Dat schiet lekker op zo! en Pap, doe normaal!) zijn zeer enthousiast.

De bezoekers geven, blijkens onderzoek van een onafhankelijk bureau, gemiddeld een 8. ‘Zo grappig!’. ‘Heel herkenbaar!’.

 • Zeer actueel en urgent thema.
 • Het toneelspel zorgt dat mensen het ‘in hun buik voelen in plaats van slechts in hun hoofd begrijpen’.
 • Wij zorgen met onze toneelspots e.d. voor een heuse theatersfeer.
 • De acteur kan na afloop met het publiek in gesprek.
 • De voorstellingen van de stichting Positief Coachen zijn al tien jaar bewezen succesvol.
 • Boekje. Na afloop van de voorstelling kun je voor slechts vijf euro het gelijknamige boekje kopen, met de tips uit de voorstelling. (Maar dat boekje kun je natuurlijk ook aan je mensen aanbieden!)
 • Videofeuilleton. Na de voorstelling krijg je, als je dat wilt, een jaar lang regelmatig een kort filmpje in de mail. Het verhaal loopt door! Zodat je er steeds weer aan herinnerd wordt.
 • Vervolgbijeenkomsten. Optioneel is dat je na de voorstelling als bedrijf zelf activiteiten opzet om te zorgen voor nog meer plezier op het werk. Of een project in huis haalt van een consultancy bureau of een workshop van de stichting Positief Coachen (informeer uiteraard gerust naar de mogelijkheden!).

Maar je kunt de voorstelling natuurlijk ook boeken omdat je gewoon een leuk event zoekt!

Je investeert als bedrijf in jezelf (want het bedrijf wordt er dus beter van!). Maar door de voorstelling te boeken, steun je meteen het maatschappelijk project van de stichting Positief Coachen. Met als missie: een positief klimaat voor onze opgroeiende jeugd.

Heb je interesse in een uitvoering van de voorstelling voor jullie bedrijf? (Of een lezing of workshop?) Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Bellen kan natuurlijk ook: vanuit Nederland 085 – 773 17 08, vanuit Vlaanderen 0031 85 – 773 17 08.

Bex Communicatie (adviesbureau, NL)

“Ewald heeft een aanstekelijk verhaal hoe je je mensen en elkaar motiveert.”

Geerd Schlangendirecteur

Ministerie van Binnenlandse Zaken (NL)

“Ewald weet als geen ander hoe je een boodschap goed overbrengt. Bovendien beklijft het!”

Sicco Louwdirecteur communicatie

Sagènn (reïntegratie-bureau, NL)

“Het was voor ons een perfect begin van een zeer geslaagde dag met al onze 350 medewerkers. Hij bracht het gedachtegoed goed ‘tussen de oren’.”

Marcel den Daasdirecteur

Neem contact op!

Op de hoogte blijven?

Theater met impact

 • Stichting Positief Coachen is een theatergezelschap dat humoristische voorstellingen geeft in de sport, in het onderwijs én in het bedrijfsleven, als krachtige aanzet voor een positief klimaat