Heb ik even geluk!

Wil je als organisatie een krachtige aanzet voor meer werkgeluk voor jullie mensen, wetende dat het dan nog beter gaat?
Of zoek je gewoon een bijzonder event voor jullie managers en/of medewerkers?

Boek dan nu de humoristische theatervoorstelling van Ewald van Kouwen ‘Heb ik even geluk!‘. In de schouwburg of gewoon in jullie pand. Over meer plezier op het werk. Na corona iedereen weer vrolijk en betrokken!

 • Wil je anderen enthousiast maken? Download dan hier de flyer, print ‘m uit op een dubbelzijdig A4-tje en geef ‘m mensen in handen!

Het gebeurt zonder dat we het doorhebben of het zo bedoelen: hoe spannender het is, hoe negatiever we worden. Maar hoe beter juist een positieve aanpak werkt!
Dat is het thema van deze theatervoorstelling over werkgeluk. Juist in deze Coronatijd actueel en urgent.

Niet vaag of zweverig, maar heel concreet. Hoe kunnen jullie bij jullie organisatie – dus ook als het even spannend is – met z’n allen werken aan meer plezier op het werk?

Het verhaal

In ‘Heb ik even geluk!’ blikt het personage Maarten terug op hoe bij het bedrijf, waar hij in dienst is, een jaar lang gewerkt is aan meer plezier op het werk. Want werkgeluk is tegenwoordig echt een ding bij bedrijven.

Maar dat bleek nog niet zo eenvoudig! De directeur had het besloten, maar het moest wel op zijn manier. De manager, van de afdeling waar Maarten werkt, denkt zelf dat ze een goede leidinggevende is maar trapte in alle valkuilen. En de directe collega van Maarten liep maar te klagen…

‘Heb ik even geluk!‘ is de solovoorstelling van Ewald van Kouwen, aanvoerder van de beweging Positief Coachen.

Hij staat al tien jaar in het theater met zijn succesvolle voorstellingen voor ouders, sportclubs en scholen. Zoals ‘Wel winnen, hè!’, waar 100.000 mensen op af kwamen.
(Daarvoor was hij tien jaar lang zo’n beetje iedere dag op televisie als gezicht van de Consumentenbond.)

Ook geeft hij al tien jaar lezingen voor gerenommeerde organisaties. Zoals Rabobank, KPN, Belastingdienst, Océ́, Ministerie van Defensie en Start People.

De regisseur van deze theatervoorstelling is Aike Dirkzwager. Hij regisseerde onder andere bij het Nationale Toneel, het Noord Nederlands Toneel en Toneelgroep Maastricht. Daarna heeft hij als freelancer geregisseerd bij verschillende theatergroepen, zoals stichting Positief Coachen.

Aike Dirkzwager is bijvoorbeeld 25 jaar vaste regisseur en medeauteur bij Toneelgroep het Volk geweest en sinds 2003 als regisseur aan BEER muziektheater verbonden.

 • De theatervoorstelling is leuk en interessant voor iederéén bij jullie organisatie. Bijvoorbeeld voor de managers. Of voor het héle personeel.
 • Maar het is ook leuk en interessant voor de partners van jullie medewerkers, die gerust mee kunnen komen naar het theater. Ze kunnen genieten van een heerlijke voorstelling (gezellig samen uit!), waarin het gaat over werk maar ook over hoe het thuis gaat.
 • En voor de relaties van het bedrijf. Zij kunnen er veel van opsteken voor bij hun eigen bedrijf. Ook ontmoet je ze in een wel heel bijzondere (theater)setting. Je kunt het dus ook inzetten als relatie-event voor bijvoorbeeld je – potentiële – klanten of partijen waarmee jullie samenwerken.

Een communicatieplan om partijen uit te nodigen, zit bij het pakket inbegrepen!

De theatervoorstelling is een krachtige aanzet voor een – nog – positiever klimaat bij jullie organisatie. (Het geeft ook een ankerpunt waar mensen later aan kunnen refereren!) In zo’n klimaat neemt de medewerkertevredenheid toe en is de kans aantoonbaar groter dat:

 • de targets worden gehaald;
 • talentvolle mensen graag bij jullie willen blijven en komen werken;
 • er minder incidenten zijn.

Dat is aangetoond in jarenlang wetenschappelijk onderzoek, dat aan het verhaal ten grondslag ligt. Maar het is dus gegoten in een luchtige voorstelling.

De voorstelling kan veel invloed hebben op hoe jullie mensen voortaan met elkaar omgaan en ook op hoe zij zelf hun werk ervaren.
Maar het is ook gewoon een leuk event!

(De voorstelling kan overigens ook ingezet worden in het kader van een bestaand project bij jullie bedrijf.)

De theatervoorstelling duurt circa 75 minuten, zonder pauze.

(Er is overigens ook een korte versie, die bijvoorbeeld ingezet kan worden als opening of afsluiting van een congres.)

Als het bedrijf dat wil, is het mogelijk dat de acteur nog even napraat met de aanwezigen. Want hij is tevens de inhoudsdeskundige.

De bezoekers kunnen na afloop van de inspirerende voorstelling, bijvoorbeeld bij een afsluitende borrel, meteen aan de slag om ideeën te bedenken hoe jullie bij jullie organisatie kunnen werken aan meer plezier op het werk!

Optioneel is dat de bezoekers na afloop van de theatervoorstelling het gelijknamige boekje krijgen, met de tips uit de voorstelling.

Ook kunnen zij na de voorstelling een jaar lang regelmatig een kort filmpje in de mail krijgen. Zodat ze er steeds weer aan herinnerd worden.

Voor een grote groep kan de voorstelling plaatsvinden in het theater; een unieke belevenis!
(Als jullie dat willen, nemen wij het regelen van het theater inclusief de techniek voor jullie uit handen.)

Maar we kunnen de voorstelling ook gewoon spelen bij jullie organisatie. Dan bouwen wij – met onze eigen zwarte theaterdoeken, toneelspots en professionele geluidsversterking – een ruimte in jullie pand om tot een theater(tje)!

 •  Zeer actueel en urgent thema, en heel relevante én vooral herkenbare situaties.
 • Het toneelspel zorgt dat mensen het ‘in hun buik voelen in plaats van alleen in hun hoofd begrijpen’.
 • In het theater is een wel hele bijzondere belevenis. En anders zorgen we met onze toneelspots e.d. bij jullie organisatie voor een echte theatersfeer! Dat maakt het bijzonder.
 • De acteur kan na afloop met het publiek in gesprek.
 • De voorstellingen van de stichting Positief Coachen zijn al meer dan tien jaar bewezen succesvol.

Een theatervoorstelling is dus wel heel bijzonder. Maar een lezing van Ewald van Kouwen kan natuurlijk ook.

Gezien zijn theaterachtergrond krijg je dan geen saaie ‘PowerPoint-presentatie’: Ewald is een zeer energieke spreker, die met leuke anekdotes zijn verhaal vertelt over werkgeluk.

Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Je investeert als bedrijf in jezelf (want het bedrijf wordt er dus beter van!). Maar door de voorstelling te boeken, steun je meteen het maatschappelijk project van de stichting Positief Coachen.

De missie van deze stichting is een positief klimaat voor onze opgroeiende jeugd. Bijvoorbeeld, nu staan ouders nog wel eens te schreeuwen langs het sportveld of komen ouders verhaal halen bij de juf over de uitslag van de CITO-toets. Het zou ook met kinderen zoveel beter gaan als we het met z’n allen wat positiever doen.

We vertellen je graag hoe je dat goede doel kunt steunen!

Heb je interesse in een uitvoering van de voorstelling voor jullie bedrijf? (Of een lezing of workshop?) Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Bellen kan natuurlijk ook: vanuit Nederland 085 – 773 17 08, vanuit Vlaanderen 0031 85 – 773 17 08.

Bex Communicatie (adviesbureau, NL)

“Ewald heeft een aanstekelijk verhaal hoe je je mensen en elkaar motiveert.”

Ministerie van Binnenlandse Zaken (NL)

“Ewald weet als geen ander hoe je een boodschap goed overbrengt. Bovendien beklijft het!”

Sagènn (reïntegratie-bureau, NL)

“Het was voor ons een perfect begin van een zeer geslaagde dag met al onze 350 medewerkers. Hij bracht het gedachtegoed goed ‘tussen de oren’.”

Neem contact op!

Op de hoogte blijven?

Theater met impact

 • Stichting Positief Coachen is een theatergezelschap dat humoristische voorstellingen geeft in de sport, in het onderwijs én in het bedrijfsleven, als krachtige aanzet voor een positief klimaat