Naar een positief werkklimaat

Jullie kunnen een krachtige aanzet geven voor een nog positiever klimaat bij jullie bedrijf door de humoristische voorstelling Heb ik even geluk! te boeken. Over meer plezier op het werk.

Daarmee steun je meteen het maatschappelijk project van de stichting Positief Coachen.
Sterker nog, jullie kunnen eventueel ook actief participeren in dat maatschappelijk project. De meest moderne vorm van sponsoring!

Lees hieronder er alles over.

Wil je anderen enthousiast maken? Download dan hier de flyer over de voorstelling, print ‘m uit op een dubbelzijdig A4-tje en geef ‘m mensen in handen. Of verwijs naar deze website (www.positiefwerkklimaat.nl).

Op het werk zie je – net als bijvoorbeeld in de sport – dat mensen onder spanning of bij irritatie of vermoeidheid negatief worden. Terwijl wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het beter gaat als je juist kijkt naar wat er wél goed gaat en niet voortdurend hamert op resultaten. Zodat de mensen met plezier en zelfvertrouwen naar het werk gaan. Op weg naar meer werkgeluk!

Het werken aan een positief klimaat is voor álle bedrijven interessant. Want in zo’n klimaat neemt de medewerkerstevredenheid toe en is de kans groter:

 • dat targets worden gehaald;
 • dat talentvolle mensen graag bij het bedrijf willen komen werken / bij het bedrijf willen blijven;
 • dat incidenten minder vaak voor komen.

De voorstelling geeft daarvoor een krachtige aanzet!

Met de voorstelling geef je jullie mensen dus een boost en wel op een heel bijzondere manier. Het is:

 • effectief, want het toneelspel zorgt ervoor dat de mensen geraakt worden en het ‘voelen in hun buik in plaats van slechts begrijpen in hun hoofd’ (een belangrijke eerste stap op weg naar een andere cultuur!);
 • leuk, want mensen gaan genieten van een humoristische theatervoorstelling;
 • inpasbaar, want het sluit vast goed aan bij wat jullie als bedrijf al doen;
 • laagdrempelig, want kan eventueel gewoon bij het bedrijf zelf plaatsvinden!

Het veranderen van het werkklimaat vergt een lange adem. Met de voorstelling geven we een krachtige aanzet.

 • Boekje. Na afloop van de voorstelling kun je voor slechts vijf euro het gelijknamige boekje kopen, met de tips uit de voorstelling.
 • Videofeuilleton. Na de voorstelling krijg je, als je dat wilt, een jaar lang regelmatig een kort filmpje in de mail. Het verhaal loopt door! Zodat je er steeds weer aan herinnerd wordt.
 • Vervolgbijeenkomsten. Optioneel is dat je na de voorstelling als bedrijf zelf activiteiten opzet of een project in huis haalt van een consultancy bureau of een workshop van de stichting Positief Coachen (informeer uiteraard gerust naar de mogelijkheden!).

Maar je kunt de voorstelling natuurlijk ook boeken omdat je gewoon een leuk event zoekt!

Jullie bedrijf wordt er dus beter van. Maar de maatschappij ook! Want je steunt dus meteen het maatschappelijk project van de stichting Positief Coachen.

Samen werken we aan een positief klimaat in de sport. Daar is helaas veel negativiteit. Denk aan schreeuwende ouders langs de kant, spelers die de scheidsrechter aanvliegen en coaches die hun jeugdige sporters kleineren.

Waardoor kinderen (mogelijk ook jouw kinderen) de verkeerde lessen meekrijgen voor later, massaal afhaken en soms zelfs worden geconfronteerd met vervelende incidenten.

Je ziet het steeds vaker: tegenwoordig sponsoren bedrijven door met de eigen medewerkers actief te participeren in een maatschappelijk project. De stichting Positief Coachen biedt jullie daar een unieke kans voor, met haar concept Maatschappelijk Betrokken (lees daar meer info). Sterker nog, jullie bedrijf wordt er zelf ook beter van!

(Wil je anderen enthousiast maken hiervoor? Verwijs dan naar www.maatschappelijkbetrokken.nl).

Jullie kunnen de voorstelling ook uitstekend inzetten als relatie-event. Nodig al jullie klanten en potentiële klanten e.d. uit en je hebt wel een heel bijzonder event!

 1. Jullie bieden jullie relaties een heerlijk avondje uit. Want het is een humoristische voorstelling, mogelijk in het theater dus in een bijzondere omgeving.
 2. Jullie geven jullie relaties wat mee. Want de aanwezig bedrijven steken er wat van op, dat ze op het werk direct kunnen toepassen.
 3. Het geeft jullie de mogelijkheid om te netwerken.
 4. Jullie steunen meteen het maatschappelijk project van de stichting Positief Coachen.

Wil je meer weten over de voorstelling, klik dan hier.
Heb je interesse in een uitvoering voor jullie bedrijf (of wil je sponsoren!), vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Heb je een vraag, neem dan uiteraard gerust contact op. Je kunt ons mailen. Bellen kan natuurlijk ook: vanuit Nederland 085 – 773 17 08, vanuit Vlaanderen 0031 85 – 773 17 08.

Overzicht

Voorstelling

Een humoristische voorstelling, in jullie eigen pand. Voor jullie managers of iedereen!

Boekje

Na afloop kunnen de mensen een boekje kopen met de tips uit de voorstelling.

Videofeuilleton

Na de voorstelling krijgen ze een jaar lang regelmatig een kort filmpje in de mail.

Workshops

Optioneel zijn vervolgbijeenkomsten na de voorstelling.

Maatschappelijk Betrokken

Je ziet het steeds vaker: tegenwoordig sponsoren bedrijven door met de eigen medewerkers actief te participeren in een maatschappelijk project.
De stichting Positief Coachen biedt jullie daar een unieke kans voor. Sterker nog, jullie bedrijf wordt er zelf ook beter van!

Stap 1:
leren op het werk


Medewerkers en/of leidinggevenden leren hoe zij het nog positiever kunnen doen op het werk, zodat het met het bedrijf beter gaat.

Ze krijgen een voorstelling. (Dat kan ook als aftrap of afsluiting van een bestaande dag of bestaand traject.) Om een boost te geven aan de mensen! Gevolgd door een boekje en een videofeuilleton.

Voor een groep mogelijk gevolgd door workshops. Bijvoorbeeld degenen die door de voorstelling enthousiast zijn geworden om er verder mee te gaan.

Stap 2:
meenemen naar clubs


Vervolgens neemt een aantal mensen het – namens het bedrijf – mee naar de sportclubs waar zij in hun vrije tijd actief zijn. Daar worden zij de ambassadeurs Positief Sportklimaat.

(Bijvoorbeeld de mensen die zich na de voorstelling aanmelden en het beste verhaal hebben waarom juist hun club ervoor in aanmerking moet komen!)

Zij zorgen, met onze ondersteuning, dat hun clubs een campagne gaan draaien om te werken aan een positief klimaat. Het bedrijf sponsort een aantal van die campagnes!

Stap 3:
profileren


Jullie bedrijf kan zich – intern en extern – profileren als een maatschappelijk betrokken bedrijf.

Bij de deelnemende sportclubs wordt, als je dat wilt, duidelijk gemaakt dat het bedrijf de campagne aanbiedt. Ook kunnen jullie als bedrijf uitdragen dat jullie dit goede doel – op een bijzondere manier – steunen!

(Bovendien blijft jullie bedrijf natuurlijk betrokken bij het maatschappelijk project ‘Naar een positief sportklimaat‘.)

De effecten bij jullie bedrijf

In een positief werkklimaat is de kans groter:

 • dat targets worden gehaald;
 • dat talentvolle mensen graag bij het bedrijf willen komen werken / bij het bedrijf willen blijven;
 • dat incidenten minder vaak voor komen.

De voorstelling geeft daarvoor een krachtige aanzet!

De effecten in de maatschappij

In een positief klimaat bij sportclubs en scholen:

 • kunnen kinderen zich beter ontwikkelen (en is de kans dus groter dat ze goed gaan presteren!);
 • worden ze minder met incidenten geconfronteerd;
 • haken ze in de sport minder snel af;
 • zijn meer (en betere!) coaches en leraren voor ze.

Het is leuk en zonder risico

 • Sport spreekt iedereen aan en iedereen vindt positiviteit prachtig.
 • Het project is al aantoonbaar een succes.
 • De maatschappelijke effecten zijn evident.
 • Je wordt er als bedrijf dus ook zelf beter van!

Korps Landelijke Politiediensten (NL)

“Aan het eind van een lange dag een flinke groep toehoorders boeien is een ‘uitdaging’. Maar ze waren een en al oor!”

Rabobank Nederland

“Wat is er prettiger dan gestimuleerd te worden in de dingen die je goed kunt. In je sport, je werk, in je persoonlijke ontwikkeling.”

Businessclub Leidsche Rijn (NL)

“Na afloop stonden alle leden van onze businessclub te glunderen in de foyer. Wat een avond!”

Neem contact op!

Op de hoogte blijven?

Theater met impact

 • Stichting Positief Coachen is een theatergezelschap dat humoristische voorstellingen geeft in de sport, in het onderwijs én in het bedrijfsleven, als krachtige aanzet voor een positief klimaat