• Lekker ongemakkelijk

    Theatervoorstelling voor ambtenaren, mét discussie

Doe je het goed? Of doe je het goede?

Doe je het goed of doe je het goede? Daarover gaat de theatervoorstelling voor ambtenaren ‘Lekker ongemakkelijk’, die je vanaf nu kunt boeken.

Een bijzonder leertraject: leuk en overzichtelijk. En een goede manier om bij gemeenten, provincies en ministeries het gesprek op gang te brengen over het volgen van je moreel kompas. Een zeer actueel en urgent thema.

Het thema

Wat doe jij? Volg je altijd keurig de regels, afspraken en procedures, en wensen van de politiek? Of kijk je óók hoe het uitpakt voor degene waar je het voor doet?
Een dilemma waar veel medewerkers van de overheid voor komen te staan!

Actueel en urgent

Zeker gezien de huidige dossiers bij de overheid, is het volgen van je moreel kompas een actueel en urgent thema. Zoals bijvoorbeeld de toeslagenaffaire op landelijk niveau. Maar denk ook aan bijvoorbeeld de perikelen rond de jeugdgezondheidszorg en de omgevingswet op gemeentelijk niveau.

In opdracht van de overheid

‘Lekker ongemakkelijk’ is gemaakt in opdracht van de overheid. En in coproductie mét die overheid. Want daar wordt momenteel hard gewerkt aan het ambtelijk vakmanschap.

Het verhaal

Raymond is bij de overheid gaan werken omdat hij graag iets wil betekenen voor de samenleving. Maar als hij als ambtenaar ‘eigenwijs’ is – omdat dat beter is voor degene waar hij het voor doet – loopt het allemaal een beetje uit de hand…
Gesteund door zijn echtgenoot, zet Raymond door. Met een verrassend resultaat!

De acteur

Lekker ongemakkelijk’ is de solovoorstelling van Ewald van Kouwen, aanvoerder van de beweging Positief Coachen. Hij brengt al vijftien jaar succesvolle theaterproducties op de planken. Zoals ‘Wel winnen, hè!’, de voorstelling voor sportclubs waar meer dan 100.000 mensen van genoten hebben. Ook geeft hij al vijftien jaar lezingen voor bedrijven en overheden.

De lengte

De voorstelling duurt een half uur. Met aansluitend een half uur discussie met de zaal.
Als je – in verband met die discussie – de groep niet te groot wil maken, is het ook mogelijk om twéé uitvoeringen achter elkaar te doen.
Het kan bijvoorbeeld tijdens een lunch of vlak voor een borrel om de dag af te sluiten.

De locatie

De voorstelling kan eventueel gewoon in jullie eigen pand plaatsvinden! Als jullie een ruimte hebben die verduisterd kan worden, dan zorgen wij met ons licht en geluid voor een theatrale sfeer. Anders kan het ook in bijvoorbeeld een cultureel centrum of theater.

Richard Lennartz,
directeur-bestuurder
Rijksinkoopsamenwerking

(op de foto links, met acteur Ewald van Kouwen)

“Aan de hand van een soms confronterend toneelstuk, gingen we over het Ambtelijk Vakmanschap in gesprek met zo’n zestig collega’s.

Willen jullie ook de dialoog aangaan over hoe je nog meer kunt werken volgens de bedoeling? En heb je zelfreflectie en humor? Dan is dit een aanrader voor teams, afdelingen, directies binnen de overheid.”

Winnaar challenge Ambtelijk Vakmanschap

Een greep uit de referenties
over onze voorstellingen

gemeente Nieuwegein

“Iedere overheidsorganisatie moet deze theatervoorstelling zien!”

Ministerie van Binnenlandse Zaken

“Ewald weet als geen ander hoe je een boodschap goed overbrengt. Bovendien beklijft het!”

gemeente Den Haag

“Op een toegankelijk en speelse manier zet het je aan het denken.”

Rijksinkoopsamenwerking

“Een aanrader voor teams, afdelingen en directies binnen de overheid!”

Neem contact op!

Op de hoogte blijven?

Theater met impact

  • Stichting Positief Coachen is een theatergezelschap dat al meer dan vijftien jaar humoristische voorstellingen geeft in de sport, in het onderwijs en in het bedrijfsleven, als krachtige aanzet voor een positief klimaat

© Stichting Positief Coachen | powered by websiteforyou.nl